Hocalı Katliamının 25. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamının 25. Yılı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Hocalı katliamının 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.02.2017 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Rahmi Doğan, Hocalı katliamının 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Doğan yayımladığı mesajında Ermenistan birliklerinin, 25 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşı çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetmeden zalimce katlederek, etnik temizlik yaptığını hatırlattı.

İnsanlığın gözü önünde soykırım suçu işlendiğine dikkat çeken Doğan, "Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20'si işgal edilmiştir. Hocalı Katliamı, insanlık tarihine sürülen kara bir leke olmuş, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olay olarak hafızalarımıza kazınmıştır." ifadesini kullandı.

Vali Doğan mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Türk Milleti olarak, Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi, bundan sonra da bu haklı davada 'iki devlet bir millet' olarak gördüğümüz Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtirken, Hocalı Katliam'ında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamının 25. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement