"İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi" - Son Dakika
Güncel

"İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi"

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Doğan, Türkiye'deki iç güvenlik hizmetlerini Avrupa Birliği (AB) norm ve standartlarına uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

29.03.2013 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Doğan, Türkiye'deki iç güvenlik hizmetlerini Avrupa Birliği (AB) norm ve standartlarına uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Doğan, bir otelde gerçekleştirilen "İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-Faz II" toplantısında, hazırlanan proje çerçevesinde valilere, kaymakamlara ve kolluk görevlilerine çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.

Projenin 7 pilot ilde uygulanacağını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Tüm sorumluluğu İçişleri Bakanlığı'nda olan söz konusu çalışmanın 3,5 milyon avro bütçesi ve 24 aylık süresi var. Ayrıca bütçenin tamamını da AB sağlıyor. Burada ilk etapta Türkiye'nin AB'ye girmesine destek verilmesi, temel hak ve özgürlüklerin daha etkin bir şekilde kullanılmasının sağlanması, demokratik haklar ile kişi hak ve özgürlüklerin vatandaşlar tarafından kullanımının teminat altına alınması hedefleniyor ayrıca Türkiye'deki iç güvenlik hizmetlerinin AB norm ve standartlarına uyumlu hale getirilmesini amaçlıyoruz."

Şeffaf, katılımcı, vatandaş odaklı bir sivil gözetim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Doğan, "Proje üç ana bileşenden oluşmakta. A bileşeni yasal çerçevenin geliştirilmesi, B bileşeni kapasite geliştirme. Bunu da ikiye ayırdık. İçişleri Bakanlığı'nın kurumsal kapasitesinin arttırılması ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi. C bileşeni ise sivil toplum ve medyadan oluşuyor" diye konuştu.

Projenin baş teknik danışmanı Prof. Dr. Sebastian Roche de sistemin işleyişinin AB standartlarına uygun hale getirilmesine Türkiye'deki kolluk kuvvetlerine danışarak ulaşılabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından pilot illerden sorumlu uzman Sevcan Akıncı, "Yerel Güvenlik ve Önleme Komisyonunun Yapısı, İşleyişi ve Görevleri" konulu sunum yaptı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Hasan Basri Uçar da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement