IFC'den Plato'ya 6 Milyon Dolar Kredi - Son Dakika
Güncel

IFC'den Plato'ya 6 Milyon Dolar Kredi

IFC İstanbul merkezli Meslek Yüksekokulu Plato'ya açılacak yeni mesleki eğitim merkezleri için 6 milyon Dolar kredi sağladı.

21.03.2013 16:44  Güncelleme: 16:49

Plato'nun yeni faaliyetleri ile önümüzdeki 5 yıl içinde 6.000 öğrenciye mesleki eğitim imkanı sunması hedefleniyor.

IFC bu yatırımı ile Plato'nun toplam 12 milyon dolar tutarındaki ve önümüdeki dört sene içinde 10'u Türkiye'de, üçü Orta Asya'da ve üçü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde olmak üzere toplam 16 mesleki eğitim merkezinin açılmasını öngören yatırım planını destekliyor. Merkezlerde gençlerin rekabetçi iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak mesleki donanıma ulaşmaları için medya, halkla ilişkiler, görsel iletişim, grafik tasarım ve bilgisayar konularında diploma ve önlisans programları sunulacak.

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Üretim ve Hizmetler Bölümü Direktörü Guy Ellena: "İş sahibi olmaya odaklanmış ve kaliteli eğitim sunan Plato, gençlerin eğitim ve istihdam sorunlarına bölgesel bir çözüm bulmaya destek oluyor. Gençlerin mesleki eğitimler alarak iş bulma olanaklarını artırmayı hedefleyen Plato gibi kurumlar, gerek Türkiye'de gerekse Mısır, Kırgızistan ve Kazakistan gibi daha zor piyasa koşullarının bulunduğu ülkelerde ciddi bir etki yaratabilirler" dedi.

Plato Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Yazıcı ise şunları söyledi: "Eğitimciler bugün gençerin sahip olduğu kapasiteyi sorgulamak yerine, onların yanlış yönlendirildikleri görüşünden yola çıkarak hareket etmelidir. Bizler Plato'da meslek sahibi olma amaçlı eğitimin doğru yönlendirme olduğuna ve bu anlayışın gençlerin kapasitesini ortaya çıkartmak için en etkili yöntem olduğuna inanıyoruz."

IFC'nin Plato'ya yatırımı aynı zamanda, 2011'de lanse edilen ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ndeki gençlerin mesleki eğitim programları ile desteklenerek iş sahibi olma fırsatlarını artırmayı hedefleyen E4E programı altında gerçekleştirdiği ilk yatırım niteliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel IFC'den Plato'ya 6 Milyon Dolar Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement