İgeder'den Öğretmenlere Eğitim - Son Dakika
Güncel

İgeder'den Öğretmenlere Eğitim

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile öğretmenlere eğitim verildi.

12.05.2018 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile öğretmenlere eğitim verildi.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda, beden dili, akıl ve zeka oyunları, değerler gibi 3 atölye olarak düzenlenen öğretmen akademi programına il genelinden 120 okul yöneticisi ve öğretmen katıldı.

Bu kapsamda, İGEDER Yönetim Kurulu Üyesi Enver Günaydın anaokulu öğretmenlerine "akıl ve zeka oyunları" eğitimi verirken, Nurullah Yalçın, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine "Etkinliklerle değerler eğitimi, İbrahim Altun da Edebiyat ve Türkçe öğretmenlerine "İletişimde beden dili" atölye çalışmaları eğitimi verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, İGEDER ile işbirliği halinde öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen akademi faaliyetlerini desteklediklerini ifade ederek, İGEDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Mehmet Esat Demirci başta olmak üzere bu eğitimlere destek veren herkese teşekkür etti.

İGEDER Genel Sekreteri Demirci ise "Yaptığımız faaliyetlerin bir kısmı farkındalık ve motivasyon çalışmaları oluyor. Öğretmenlerimiz sınıflarına girdikleri zaman öğrencilerinin her birisine dokunmalarını amaçlıyoruz. Yapmış olduğumuz en büyük çalışmalardan birisi öğretmen akademi adını vermiş olduğumuz çalışma. Bu çalışmada yaklaşık 14 alanda öğretmenlerimize atölye çalışmalarını uygulamalı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin yaklaşık 40 ilinden, 70 formatör eğitimcimizle bu işlemlerin hepsini hafta sonunda bakanlık ile yaptığımız protokol çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 7 bin öğretmenimizle atölye çalışmalarını uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Bu hafta sonu Hakkari, yarın da Yüksekova'ya gideceğiz." diye konuştu.

Katılımcılara sertifika verilmesiyle sona eren programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür ve İGEDER İl Temsilcisi Oktay Kızılkaya da katıldı.

Hemşireler Günü

Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Veysel Çiftçi, Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiftçi, ülkede gerçekleştirilen önemli atılım ve hizmetlerden sağlık hizmetlerinin, hemşiresinden ebesine, doktorundan laborantına, acil tıp teknisyeninden teknikerine ve radyoloji çalışanlarına kadar bütün sağlık personeli tarafından verilmekte olduğunun altını çizdi.

Sağlıkta dönüşümün birinci aşamasında, hem vatandaşların yıllık sağlık hizmetlerine ulaşımının, hem de memnuniyet oranının arttığını vurgulayan Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu başarının sağlanmasında sağlık çalışanları içinde en büyük sayıya sahip olan hemşirelerin payı büyüktür. Hemşirelik mesleği bilimsel bir disipline sahiptir. Bu nedenle hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması doğru değildir. Bütün hemşire arkadaşlarımızın gününü ve haftasını kutluyorum."

İgeder\'den Öğretmenlere Eğitim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İgeder'den Öğretmenlere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement