İha Şoförlerine "Profesyonel Sürüş Teknikleri" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

İha Şoförlerine "Profesyonel Sürüş Teknikleri" Eğitimi

İhlas Haber Ajansı (İHA) şoförlerine "Profesyonel Sürüş Teknikleri" eğitimi verildi.

15.12.2012 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Haber Ajansı (İHA) şoförlerine "Profesyonel Sürüş Teknikleri" eğitimi verildi.

Türk Sürüş Akademisi, İHA Ulaştırma Servisi şoförlerine "Profesyonel Sürüş Teknikleri" eğitimi verdi. İHA şoförleri, verilen eğitimden son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler.

"ÜLKEMİZDE HER YIL 10 BİN KİŞİ KAZALARDA HAYATINI KAYBEDİYOR"

Türk Sürüş Akademisi Genel Müdürü ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Selçuk Dedeoğlu, "Ülkemizde her yıl 10 bin kişi kazalarda hayatını kaybediyor. Bu, bilinçsizce sürüş yapan sürücülerden kaynaklanıyor. Oluşan kazalarda yüzde 98 hata oranı sürücülerin. Bu da iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini düşündürüyor bize. Vizyonumuz hem misyonumuz, bilinçli sürücüler yetiştirmek, trafikteki kazaları azaltmak. Bu nedenle 20'ye yakın farklı sürüş eğitimi veriyoruz. Otomobillerden tutun ağır vasıtalara, TIR'lara, akaryakıt taşıyan tankerlere varana kadar eğitim veriyoruz. Bu da karayollarımızı daha güvenli bir hale getirmek için gerekli bizce" dedi.

Ağırlıklı olarak kamu kesimi ile çalıştıklarını belirten Dedeoğlu, "Çünkü devletimizdeki birimlerde görev yapan sürücülerin de ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Emniyet müdürlükleri ile çalışıyoruz. Bunun haricinde Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı gibi kuruluşlara hizmet veriyoruz. Ayrıca filo sahibi olan özel sektör kuruluşları da bu eğitimleri tercih ediyorlar. Bu eğitimleri bünyesinde araç filosu olan, şoför kadrosu olan her firmanın alması gerekiyor. Zaten Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bu eğitimlerin alınması, kanuni bir zorunluluktur. Trafiğe kapalı olan alanlarda yapılıyor bu eğitimler" diye konuştu.

EĞİTİM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Türk Sürüş Akademisi Eğitmeni Yiğit Dedeoğlu ise, "Genelde turizm firmaları, yani servis araçları, makam şoförleri, özel şoförler, daha çok pazarlama departmanları çok ilgi gösteriyor bu eğitimlere. Çünkü sürekli sahada ve araç içinde oldukları için yoğun kilometre yapıyorlar ve bu tabii ki risk demektir. Burada bildiğiniz üzere haberci arkadaşlar eğitim görüyor İHA'dan. Çünkü onların da araç üzerinde yoğun kilometre yaptıklarını biliyoruz. Gerek haberin kaynağına gitmek gerekse de haberi ajansa iletmek konusunda çok kısa sürede çok yol kat etmeleri gerekiyor. Bu alanda da güvenli araç kullanmaları şart. Burada da ileri sürüş tekniği alıyorlar" dedi.

Eğitimin aracının teknik özelliklerine ilişkin bilgiler veren Dedeoğlu, "Bu araçlarda gördüğünüz gibi 4 tane piston mevcut ve ekstradan 4 tane daha tekerleği var. Bu tekerlekler ve pistonlar, arkadaki aracın kendi motorundan bağımsız olan bir motor sayesinde güneşli havalarda bile karlı, buzlu zeminler yaratıyor. Bu lastikler sayesinde aracın kendi lastiği yerle olan tutulması azaltılarak karda buzda savunma hadiseleri yaşanabiliyor" diye konuştu.

Araçtaki eğitmenin elinde olan bir kumanda paneli olduğunu belirten Yiğit Dedeoğlu, "Bu kumanda panel ile kayganlık şartlarını değiştirebiliyor hocamız. Örneğin karlı bir yolu simüle ediyor. Daha sonra buzlu bir yola alıyor ayarımızı ve pistonlar aracılığıyla çeşitli zemin koşullarını yaşamış oluyor" ifadelerini kullandı.

İHA ŞOFÖRLERİ EĞİTİMDEN MEMNUN

Eğitim alan İHA Ulaştırma Servisi şoförlerden Mutlu Tuncel, "Çok güzel bir eğitim. Karda, buzda kaza yapmadan böyle kaza yapıyormuş gibi eğitim görmek çok güzel. Bu eğitimi veren arkadaşlar da çok profesyonel. Gerçekten çok gerekli olan bir eğitim. Türkiye yollarında ve Türkiye şartlarında kış ayları sert geçiyor. Bu nedenle bu eğitimi herkesin alması gerekiyor. Kendinizi buzun veya karın üzerinde gidiyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz ama kaza yapmıyorsunuz" dedi.

İleri Sürüş Teknikleri eğitimlerini başarıyla tamamlayacak olan sürücüler, sertifika almaya hak kazanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İha Şoförlerine 'Profesyonel Sürüş Teknikleri' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement