İKÇÜ Tömer 4. Dönem Mezunlarını Uğurladı - Son Dakika
Güncel

İKÇÜ Tömer 4. Dönem Mezunlarını Uğurladı

İKÇÜ Tömer 4. Dönem Mezunlarını Uğurladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde aldıkları 8 aylık eğitimin ardından Türkçe'yi başarıyla öğrenen uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

22.06.2018 17:31  Güncelleme: 17:32

Zimbabve, Pakistan, Bosna Hersek, Kongo Cumhuriyeti, Fildişi, Arnavutluk, Filistin ve Suriye gibi ülkelerden gelerek ülkemizde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, Türkçe yeterlik belgelerini alarak yerleştirildikleri lisans ya da lisansüstü eğitim programlarına başlamaya hak kazandılar.

Düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı İKÇÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Türkyılmaz, İKÇÜ Fen Bilimleri Enstitü Müdürü, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik ile öğretim elemanları katıldı.

İKÇÜ TÖMER olarak uluslararası misafir öğrencilerimize Türkçe öğretmeyi önemli bir görev saydıklarını ifade eden Prof. Dr. Turan Gökçe, "Öğrencilerimizin İzmir ve çevresinde yaşayan halkımızla doğrudan temasa geçebilecekleri, hemhal olabilecekleri, sadece bilgi değil aynı zamanda duygu alışverişinde bulunabilecekleri imkânlar sağlamaya çalışarak; Türkçeyi doğal ortamında öğretmeye gayret ediyoruz" dedi.

Öğrencilerin genellikle ilk defa karşılaştıkları bir dil olarak zorlandıklarını ifade eden Prof.Dr. Gökçe, buna rağmen uygulanan eğitim programı ve eğitmenlerin çabalarıyla sekiz ay gibi kısa zamanda üstesinden geldiklerini belirtti. Prof.Dr. Gökçe, mezun aşamasına gelen öğrencilerin "insanları dostluk ve kardeşliğe, birbirini anlamaya, birbirine zarafetle davranmaya, yaratılanı yaratandan ötürü hoş görmeye, barışa ve sükûnete çağıran Yunus dili Türkçe ile dünyaya farklı bir açıdan bakmaya başladıklarını" ifade etti.

Gökçe ayrıca, TÖMER'de Türkçe öğrenen her bir misafir öğrencinin, memleketlerine döndükten sonra Türkçeden ve Türkiye'den kopmadıklarını, birer kültür elçisi rolünü üstlendiklerini ilave etti.

Tören, uluslararası öğrencilerin Türkçe aracılığıyla edindikleri becerileri sundukları bölümle devam etti. Türkiye genelinde düzenlenen " Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma ve TÖMER'ler arası Türkçe Konuşma Yarışmasında" İKÇÜ TÖMER'i temsil ederek ikincilik derecesini kazanan Fildişi Sahili uyruklu Ali Oueremı, konuşma performansıyla tam not aldı. Kompozisyon okuma, şiir, şarkı, dans gösterilerinden oluşan Mezuniyet Töreni, belge takdimi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İKÇÜ Tömer 4. Dönem Mezunlarını Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement