İl Sağlık Müdüründen Yaşlı Hastaya İlk Yardım - Son Dakika
Yerel

İl Sağlık Müdüründen Yaşlı Hastaya İlk Yardım

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, namaz kılmak için gittiği camide, kalp krizi geçirerek yere yığılan vatandaşa olay yerinde müdahale ederek hayata tutunmasını sağladı.

12.08.2015 10:50

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, namaz kılmak için gittiği camide, kalp krizi geçirerek yere yığılan vatandaşa olay yerinde müdahale ederek hayata tutunmasını sağladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen hafta cuma namazı için Mersin Ulu Cami'ye giden Abdurrahman Doğan (66), namaz kılarken fenalaşarak yere yığıldı. Bu esnada aynı camide cuma namazı için bulunan Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, hastaya ilk müdahaleyi yaptı.

Daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdurrahman Doğan'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Hastaneden yapılan açıklamada ise Doğan'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Başaralı, olayın ardından yaptığı açıklamada, namaz sırasında bir vatandaşın fenalaşarak yere yığıldığını gördükleri anda arkadaşlarıyla vatandaşa hızla müdahale ettiklerini kaydetti.

Hastaya ilk yardım müdahalesini yaparken bir yandan da 112 Acil Servis'i aradıklarını vurgulayan Başaralı, şöyle devam etti:

"Yaptığımız erken müdahale neticesinde vatandaşımız yaşama tutundu. Acil durumlarda ilk yardım bilgisine sahip olmak çok önemli. Bu tür durumlarda hızlı ve doğru müdahale çoğu zaman hayat kurtarır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilk yardım eğitimlerini sağlık personelinin yanı sıra vatandaşlarımıza da veriyoruz. Bakanlığımızın çıkardığı İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında iş yerlerimizde ve okullarımızda ilk yardım eğitimleri düzenliyoruz. Son yaşadığımız olayda görüldüğü gibi doğru müdahale çoğu zaman bir insanın tekrar yaşama dönmesini sağlıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Sağlık Müdüründen Yaşlı Hastaya İlk Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement