İmzacı Öğretim Üyelerinden Eski Rektör de Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

İmzacı Öğretim Üyelerinden Eski Rektör de Açığa Alındı

İmzacı Öğretim Üyelerinden Eski Rektör de Açığa Alındı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'ne imza attığı için görevinden uzaklaştırıldı.

24.02.2016 15:18  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'ne imza attığı için hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldı.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza atan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Boylu, hakkında İzmir'de bir süre önce dava açıldı. İzmir'de açılan davada mahkeme yetkisizlik kararı verdi. Boylu hakkında geçen 26 Ocak'ta Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da ceza davası açılması üzerine Prof. Dr. Boylu, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından açığa alındı.

Soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırıldığını belirten Prof. Dr. Boylu, "Metni görmeden imzaladım ama sonra yönetilenler tarafından yapılanları doğru bulmadığım için imzamın arkasındayım. Orada devlete, 'Çok gözükara gidiyorsunuz, biraz dikkat edin' mesajı verilmek istendi. Bu metin kutsal bir metin değil, değiştirilebilir. Yöneticiler, bu bildiri karşısında, 'Aldığımız önlemler yeterlidir' diye bir açıklama yapabilirlerdi. Eleştirisel düşünceye tahammül göstermek zorundalar. Bu devletin aslı millettir. Yöneticiler milletin görevlendirdiği geçici vekillerdir. Asılların 'Ne yapıyorsunuz' deme hakkı vardır" dedi.

Rektör Bircan'ın imzasıyla görevden uzaklaştırma yazısının kendisine tebliğ edildiğini belirten Prof. Dr. Boylu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'nde imzam, İzmir imzacıları arasında. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturmada yetkisizlik kararı verilerek, davanın sonlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Ancak, burada da Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı dava açmış. Mükerrer bir dava açılmasını da anlayamadım. İzmir'de açılan bir dava var, yasal süreç devam ediyor. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, tekrar ceza davası açmış. Ona istinaden 657'ye (Devlet Memurları Kanunu) sokmuşlar ama normalde biz YÖK Kanunu'na, 2475 sayılı Kanuna bağlıyız. Ona bağlı olarak da görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı bana dün ADÜ'den tebliğ edildi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmzacı Öğretim Üyelerinden Eski Rektör de Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement