İşadamları Batmanlılar'la Buluştu - Son Dakika
Güncel

İşadamları Batmanlılar'la Buluştu

İşadamları Batmanlılar\'la Buluştu

İstanbul'dan Batman'a gelen 40 kişilik işadamı heyeti, kahvede Batmanlılar'la buluştu.

09.06.2013 12:37  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daveti üzerine İstanbul'dan Batman'a gelen 40 kişilik işadamı heyeti, kahvede Batmanlılar'la buluştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daveti üzerine İstanbul'dan Batman'a gelerek haftasonunu burada geçiren turizm, otelcilik ve bankacılık sektöründen 40 işadamı, vatandaşlarla buluştu. İş kadını Mutlu Alkan'ın organizasyonuyla hafta sonunu Batman'da geçiren heyet, Turgut Özal Bulvarı'nda göçerler kahvesinde oturanlarla sohbet etti. Çözüm sürecinden memnun olduklarını belirten Batmanlılar, "Dört aydır hiçbir olay yok. Bu sürecin başarıyla sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

Mutlu Alkan, çözüm sürecinin başarıyla sonlanmasıyla Batı'daki yatırımcıların bölgeye yöneleceğini belirterek, "Buraya yeni yatırım imkanlarını oluşturmak için geldik. Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yatırımlarımız var. Bu yatırımlara yenilerini eklemek istiyoruz. Daha önce Batman'a geldim. O dönemlerde burada yaşamın güçlükleri vardı. 3 - 4 saat aradan sonra hayat bitiyordu. İnsanlarda bir güvenlik endişesi vardı. Farklı yapıda insanlarla buraya geldik. Halk bizi bağrına basıyor, oturuyor, sohbet ediyor. Yatırım, tekstil ve turizm üzerine de bölgeye yatırımı düşünen bazı yatırımcılar var" dedi.

İşadamlarından oluşan heyet, Batman'daki gezinin ardından tarihi ilçe Hasankeyf'e giderek burada incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamları Batmanlılar'la Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement