İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak

İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, kamu ve özel tüm yataklı servis hizmeti veren hastanelerin sağlık personelinden gönüllü çalışanlara işitme dili eğitimi verdi.

17.04.2012 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, kamu ve özel tüm yataklı servis hizmeti veren hastanelerin sağlık personelinden gönüllü çalışanlara işitme dili eğitimi verdi. Bu kadar geniş çaplı bir eğitimin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Koray Kenziman, bu eğitim sayesinde işitme engellilerin artık hastanelerde iletişim sorunu yaşamayacaklarını söyledi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kamu ve özel hastanelerde çalışan personele işaret dili eğitimi verildi. İşitme engeli bulunan vatandaşların hastanelerde karşılaştıkları iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime, kamu ve özel hastanelerde çalışan 50 gönüllü sağlık personeli katıldı. 5 Mart-13 Nisan tarihleri arasında verilen eğitime katılan sağlık çalışanları, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Akdeniz Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törene İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Koray Kenziman, Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gökçe, Sağlık Müdürlüğü İletişim Koordinatörü Servet Kutay ve Akdeniz Halk Eğitim Müdürlüğü idarecileri katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, kursiyerler hep birlikte işaret dili ile Çanakkale Türküsü'nü söylediler.

Törende bir konuşma yapan Dr. Kenziman, hem kamu hem özel hastanelerden gönüllü çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen işaret dili eğitiminin, bu kapsamda Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıdığını kaydetti. İşaret dili eğitimi ile artık hastanelere gelen işitme engellilerin daha rahat hizmet alabileceklerini ifade eden Kenziman, bu alandaki çok önemli bir eksikliği giderdiklerinin altını çizdi. Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik yaptığı düzenlemeler hakkında bilgi veren Dr. Kenziman, "Geçtiğimiz yıl işitme engelliler ile yaptığımız tekne gezisini hazırladığımız projeler ile daha anlamlı hale getirdik. Bu projelerden biri Gözden Dile Köprü Kuruyoruz Projesi. Bu proje ile işitme engeli gençlerimizi fotoğrafçılık kursuna alacağız. Kursa katılan işitme engelli gençlerimiz 2013 Akdeniz Oyunları'nda resim çekecekler. Çektikleri resimleri daha sonra düzenleyeceğimiz bir fotoğraf sergisi ile kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanı sıra kamu ve özel hastanelerde görevli gönüllü sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi vererek, bu alandaki çok önemli bir eksikliği de gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım bu eğitimi alan arkadaşlarım kendi kurumlarında işaret dilini etkin olarak kullanarak işitme engelli vatandaşlarımızın iletişim sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olurlar" dedi.

Dr. Kenziman'ın konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler adına konuşan Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli Kamil Turan, "23 yıllık devlet memuruyum. Bugün benim memuriyet hayatımın en anlamlı günü. Şu 1,5 aylık kurs döneminde çok güzel dostluklar edindim. Artık gururla söyleyebilirim ki, çalıştığım hastaneye gelen işitme engelli vatandaşlar artık daha iyi hizmet alacaklar. Bize bu imkanı tanıyan ve eğitimimize katkı sunan başta hocalarım olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim" diye konuştu.

Tören, verilen kokteyl ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement