İskilipli Atıf Hoca, İdam Edilişinin Yıldönümünde Stk'larca Anıldı - Son Dakika
Yerel

İskilipli Atıf Hoca, İdam Edilişinin Yıldönümünde Stk'larca Anıldı

İskilipli Atıf Hoca, idam edilişinin yıldönümü dolayısıyla Çorum'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

05.02.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilipli Atıf Hoca, idam edilişinin yıldönümü dolayısıyla Çorum'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

Anma etkinliği kapsamında, PTT binası önünde İlke-Der, Özgür-Der ve Memur-Sen üyeleri, eski Hatay Miletvekili Mehmet Sılay, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'ın da katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Burada, grup adına açıklama yapan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, İskilipli Atıf Hoca'yı idam eden zihniyetle Diyarbakır'da faili meçhul cinayetleri işleyenlerin ve Suriye'de kanlı eylemler düzenleyenlerin aynı zihniyete sahip kişiler olduğunu söyledi.

Müslümanların Suriye'deki olaylara gerekli tepkiyi vermediğini savunan Gökgöz, "Halbuki Atıf Hoca, zulme karşı direnmenin imanın gereği olduğunu savunuyordu. Bizde bu sorumlulukla hareket etmeliyiz" dedi.

Gazeteci-Yazar Dilipak ise, İskilipli Atıf Hoca'nın bütün Müslümanlar adına idam edildiğini ileri sürdü.

İstiklal Mahkemeleri'ni eleştiren Dilipak, "Bir dergi makalesi yüzünden bir adamı astılar. İstiklal Mahkemeleri, zaman zaman öyle yargılamalar yaptı ki savcısı yoktu, temyizi de yoktu. Verdikleri karar kanun sayılıyordu. Atıf Hoca'yı yargılayan mahkemenin bazı üyeleri beraat istedi, bazıları 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngördü. Ama mahkeme üyesi Ali Çetinkaya asılmasında kararlıydı. Bir gün önce 'adamı asacak bir şey bulamadık' diyor. Ama bir gün sonra nereden sinyal aldıysa asmaya karar veriyor. Onu asanların torunları şimdi darbecilerin safında yargıçlık yapıyorlar. Yargıçlar ama siyaset yapıyorlar" diye konuştu.

Atıf Hoca'ya sahip çıkmanın toplumun kendi geleceğine sahip çıkması olduğunu söyleyen Dilipak, İstiklal Mahkemeleri'nin zabıtlarını açıklaması gerektiğini belirtti.

İskilipli Atıf Hoca'nın Ankara'daki kimsesizler mezarlığından naaşını bularak İskilip'e getiren eski Hatay Milletvekili Sılay ise, Türkiye'nin kötü günlerden geçtiğini ve büyük bedeller ödediğini söyledi.

Sılay, bedel ödeyenlerin başında İskilipli Atıf Hoca'nın geldiğini, geçmiş dönemlerde Türkiye'nin pek çok yerinden alim ve din adamlarının çeşitli nedenlerde idam edildiğini kaydetti.

Bir süre sloganlar atan grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

Ayrıca, Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu'nda Gazeteci-Yazar Dilipak, eski Hatay Milletvekili Sılay, Araştırmacı-Yazar Hamza Türkmen ve Avukat Ömer Kılıç tarafından İskilipli Atıf Hoca ile ilgili konferans verildi.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskilipli Atıf Hoca, İdam Edilişinin Yıldönümünde Stk'larca Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement