İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Yerel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Baskın İstanbul'da Anadolu Gençlik Derneği üyelerince protesto edildi.

06.11.2014 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyelerince protesto edildi.

İsrail'in Levent'teki İstanbul Baskonsolosluğu önünde toplanan AGD üyeleri, "Hayat İman ve Cihad" pankartı açarak, "Ortadoğu Yanıyor, Hocasını Arıyor", "Vur Vur Hamas Vur İsrail'e Vur", "Cenk Cihad Şehadet", "Kahrolsun İsrail", "Oluk Oluk Kan Aksa Kurtulacak El-Aksa", "Hamas'a Selam Direnişe Devam", "İstanbul Kudüs'e Bin Selam" sloganları attı. Gruptakiler, AGD, Saadet Partisi flaması, Filistin bayrakları ve "Kahrolsun İsrail" dövizleri taşıdı.

Çeşitli marşların ve şiirlerin de okunduğu protestoda, AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, İsrail'in Müslümanları kışkırtmak için aşağılık davranışlarına devam ettiğini söyledi.

"Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ama gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail'in silahlı unsurları, ayaklarında kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdi" diyen Bulut, şunları kaydetti:

"Aynı kirli postallarla Kıble Camisi'nin içinde terör estiren silahlı unsurlar, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yere attılar ve üzerilerinde gezdiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Müslümanlara  ses bombası, gaz ve plastik mermiyle saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı. Terör örgütü İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa'ya yönelik kışkırtmaları, Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail, küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak, Filistinli Müslümanları çıkartmaktadır. Terör örgütü İsrail'in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail, sadece Müslümanlar için, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Siyonizm tüm insanlık için yedi yirmi dört zulüm üretmektedir. Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı batıdan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek vermektedir."

Bulut, konuşmasının sonunda Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerin kurtulması için de dua etti ve gruptakilerden de gece boyunca dua etmelerini istedi.

Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin de Kudüs'te yaşananları katılımcılarla paylaşarak, Filistinli bir kişinin İsrail askerlerince öldürüldüğünü ifade etti.

Protestoda, üzerinde "Kahrolsun İsrail, Katil İsrail" yazan İsrail bayrağı yakıldı. Bir süre daha slogan atılıp, bazı marş ve şiirlerin okunduğu eylem olaysız sonra erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement