Filistin, İsrail güçlerinin Kudüs'te "Kutsal Ateş" ayinine katılmak isteyen Hristiyanlara saldırısını kınadı - Son Dakika
Güncel

Filistin, İsrail güçlerinin Kudüs'te "Kutsal Ateş" ayinine katılmak isteyen Hristiyanlara saldırısını kınadı

Filistin, İsrail güçlerinin Kudüs\'te "Kutsal Ateş" ayinine katılmak isteyen Hristiyanlara saldırısını kınadı

Filistin, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Ateş" ayinine katılmak için kiliseye gelen bazı Ortodoks Hristiyanlara saldırmasını şiddetle kınadı.

15.04.2023 14:54  Güncelleme: 19:46

Filistin, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Ateş" ayinine katılmak için kiliseye gelen bazı Ortodoks Hristiyanlara saldırmasını şiddetle kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Doğu Kudüs'te bazı Hristiyanlara saldırması ve kiliseye ulaşmalarını engellemesine tepki gösterildi.

Hristiyanlara yönelik saldırının şiddetle kınandığı açıklamada bunun İsrail güçlerinin Filistinlilere ve uyrukları ne olursa olsun Kudüs'e ibadet için gelen insanlara karşı yaptığı zorbalığın göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu yapılanların Kudüs'te işgalci güç olan İsrail'in bağlılıklarının açıkça ihlali olduğu, siyasi, tarihi ve hukuki statüye de açıkça saldırı olduğu ifade edildi.

Öte yandan Filistinli gruplardan Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptıkları ayrı yazılı açıklamalarla İsrail'in Doğu Kudüs'te ayine katılmak isteyen Hristiyanlara saldırısını kınadı.

İsrail güçleri, bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Ateş" ayinine katılmak için kiliseye gelen aralarında kadın ve çocukların da olduğu bazı Ortodoks Hristiyanlara saldırarak kiliseye girişlerini engellemişti.

Kudüs'teki Kiliseler Komisyonu 12 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisi tarafından Kutsal Ateş ayini ve kutlamalarına katılıma gerekçesiz bir şekilde kısıtlamalar getireceğini duyurmuştu.

Kilise liderleri, İsrail polisinin Hristiyanların ayinlere katılımını sınırlandırmaya yönelik adımlarını ibadet özgürlüğüne karşı ihlal olarak değerlendirerek kınamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin, İsrail güçlerinin Kudüs'te 'Kutsal Ateş' ayinine katılmak isteyen Hristiyanlara saldırısını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement