Bursa'da İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Bursa'da İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Bursa\'da İsrail\'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Bursa'da bir grup tarafından İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi ve olaylarda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

11.07.2014 15:43  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi ve olaylarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami'de cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caminin başimamı Zekeriya Şekerci, gıyabi cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, zalimlerin zulmünün devam ettiğini, ramazan ayında bütün imkansızlıklara rağmen geceleri sahur yapan Filistinli ailelerin, bombalarla şehit edildiğini söyledi.

Namaz sonrası Orhangazi Parkı'nda toplanan ve dövizler taşıyan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şeker, Gazze'deki Müslümanların, saldırılar nedeniyle sahurlarını İsrail'in bombaları, iftarlarını ise şehadetle yaptığını söyledi.

İsrail'in 3 günde 500 tondan fazla bombayla ölüm yağdırdığı Gazze'de şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şeker, "Filistin'de yaşanan bu dramın, günümüz insanlarının gündemini bir futbol maçı kadar bile meşgul etmemesi, herkesin kendisini vicdanında sorgulaması gerekir. İsrail'in zulmüne karşı son nefesine kadar ayakta duruşu ile Filistin'in sembolü olan Şeyh Ahmet Yasin'in, ümmetin suskunluğunu Allah'a şikayeti asla unutulmamalıdır" dedi.

Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement