İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

DİSK üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

20.11.2012 14:01

DİSK üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Büyükelçilik önünde toplanan DİSK üyeleri, Filistin bayrağı açtı.

"Filistin'e özgürlük, Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankart taşıyan protestocular, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attı.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki emek ve demokrasi güçleriyle Filistin halkının mücadele örgütleri arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk bulunduğunu söyledi.

Filistin halkının paramparça olduğunu, nüfusun yüzde 20'sinin İsrail sınırları içinde yaşadığını belirten Ekici, "4,5 milyon Filistinli dünyanın çeşitli ülkelerinde mülteci olarak yaşıyor. Batı Şeria ve Gazze'de 3,5 milyon insan yoksulluk içinde. Filistinliler işsiz, iş alanları yok. Nüfusun yarısı günde 2 dolardan az gelire sahip" diye konuştu.

Türkiye'deki işçi ve emekçilerin Filistin'in yanında olduğunu kaydeden Ekici, Birleşmiş Milletler'den, İsrail saldırganlığını ve işgalini durdurup, Filistin'i eşit haklara sahip özgür bir devlet olarak tanımasını istediklerini belirtti.

İsrail'in ABD emperyalizmi ve bölgedeki kukla rejimlerle işbirliği içinde uygulamadığı zulüm, yapmadığı baskı, kullanmadığı silah kalmadığını ifade eden Ekici, Filistinlilerin özgürlüğüne saygı gösterilmesi ve işgale son verilmesini istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardında büyükelçilik önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement