İstanbul Aydın Üniversitesi, Edirne'de Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Aydın Üniversitesi, Edirne'de Tanıtıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Edirne'de tanıtıldı.

30.07.2011 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi, Edirne'de tanıtıldı.

Özel Aydın Üniversitesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSYS) başarı sağlayan ve tercih yapacak olan öğrencilere yönelik tercih danışmanlığı yapmak ve üniversiteyi tanıtmak için İlhan Koman Parkı'nda tercih merkezi açtı.

Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yavuz Sarsılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece kendi üniversitelerine yönelik değil, Türkiye'deki tüm üniversitelere yerleşecek öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi.

Akademik bir hizmet verdiklerini vurgulayan Sarsılmaz, şunları kaydetti:

"Burada biz danışmanlık hizmeti veriyoruz. 08. 00- 20. 00 saatleri arasında bize gelen öğrencilere sistemimizdeki robot aracılığıyla, öğrencilerin bilinçli tercih yapmalarına yardımcı oluyoruz. Sadece kendi üniversitemize değil, herhangi bir üniversitede okumak isteyen genç kardeşlerimizin burada sağlıklı karar vermeleri için çaba sarf ediyoruz. "

Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Nurgün Özcan da üniversiteye yerleşmede yanlış tercih diye bir durumun söz konusu olmadığını, bilinçsiz tercihlerin yapıldığını belirtti.

Çok sayıda yeni üniversitenin kurulduğunu ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Bu yıl kontenjanlarda artırıldı. Öğrencilerin mutlaka başarı sıralamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Bilinçsiz tercihler yapmamalıyız. Bizim gibi birçok ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veren üniversite ve eğitim kuruluşlarından, öğrencilerin yardım almalarını öneriyorum. 5 Ağustos'a kadar burada hizmet vereceğiz, Edirneli gençleri bekliyoruz. "

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Aydın Üniversitesi, Edirne'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement