İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

CRR Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan "CRR Solistleri"nin 26 Ekim'deki ilk konserine, piyanist Gülsin Onay konuk olacak "10. İstanbul Bach Günleri" kapsamında, Romen kemancı Alexandru...

24.10.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CRR Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan "CRR Solistleri" ilk konserine, piyanist Gülsin Onay konuk olacak. Topluluk, 2 6 Ekim'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek sezonun açılış konserinde, Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Üflemeli Çalgılar Beşlisi olarak seyirci karşısına çıkacak.

Çeşitli müzik türlerini ve geleneksel Türk müziğini cazla harmanladığı tarzıyla beğeni toplayan Karsu, yarın akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak. Elif Turan, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Living Room sahnesinde cazseverler ile buluşacak.

Aynı akşam Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde Pinhani, Jolly Joker İstanbul'da Yeni Türkü, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde Koray Candemir, Kadıköy Sahne'de Mabel Matiz, Ghetto'da Birsen Tezer, Bronx Pi Sahne'de Mehmet Erdem, Garajistanbul'da İrem Derici, Salon İKSV'de Replikas, sahne alacak.

Rock vokalisti ve şarkı yazarı Aylin Aslım, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Levent Yüksel, Jolly Joker İstanbul'da, Flört ise yeni sezonun ilk İstanbul konserinde Bronx Pi Sahne'de, 26 Ekim'de sevenleriyle buluşacak.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, 70'inci sanat yılında, 27 Ekim akşamı CRR Konser Salonu'nda şefliğini Yeşim Altınel Çoban'ın, solistliğini Dr. Adnan Çoban'ın yaptığı ve kendisinin de konuk olarak katılacağı özel bir konserde müzikseverlerle bir araya gelecek.

Asya-Avrupa Oda Orkestrası, 27 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde vereceği "Cumhuriyet" adlı açılış konseriyle sanatseverlerle ilk kez buluşacak. Konser programında Şehnaz Longa'dan Atilla İlhan şiirlerine, G. Puccini'den Çökertme'ye, Tosca operasından Halit Turgay'ın ilk albümünden büyük kitlelere ulaşan "Karadeniz" eserine kadar geniş bir repertuvar bulunuyor.

Sosyal güvencesi olmayan müzisyen gençlere bir gelecek sağlama projesi olarak kurulan Film Müzikleri Senfoni Orkestrası, Caddebostan Kültür Merkezi'nde, arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan Istanbul Arabesque Project, 28 Ekim'de Jolly Joker İstanbul'da olacak. GUP Pastel Caz Kumpanyası, yeni sezonun ilk konserini aynı akşam Ghetto'da verecek.

"10. İstanbul Bach Günleri" kapsamında, dünyaca ünlü Romen kemancı Alexandru Tomescu, 28 Ekim'de St. Antuan Kilisesi'nde sahne alacak. Tomescu, konserde Bach'ın solo sonat ve partitalarını çalacak. Moskova virtüözlerine de şeflik yapan Rus piyanist Konstantin Lifschitz, 29 Ekim akşamı, Sakıp Sabancı Müzesi'nde resital verecek. Sanatçı, Goldberg Varyasyonları'nı klasik piyanoyla seslendirecek.

Arzu Kırtıl ve Gamze Kırtıl'dan oluşan Duo Kırtıl Fuaye Konseri, 28 Ekim'de; Muammer Sun'un Kurtuluş ve Cumhuriyet adlı eserlerinin seslendirileceği "Cumhuriyet Konseri", 30 Ekim'de Süreyya Operası'nda gerçekleşecek.

Thomas Gabriel Trio'nun 30 Ekim'de St. Antuan Kilisesi'nde vereceği konserde caz ile Bach bir araya gelecek. İlk kez bir araya gelecek müzisyenler Alexander Rudin ile Hüseyin Sermet, 31 Ekim'de Aya İrini'de olacak.

Suzan Kardeş ve grubu Bekriya Band, 29 Ekim'de Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alacak. Ceylan Ertem ise Sezen Aksu şarkılarını 30 Ekim'de  aynı mekanda seslendirecek. Jehan Barbur, 30 Ekim'de Ghetto'da konser verecek.

Borusan Quartet, 30 Ekim'de yeni projesi "Renkler" ile KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde olacak. Stefanos Thomopoulos, aynı akşam Sismanoglio Megaro'da piyano resitali verecek. Regina Carter ise Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde 31 Ekim'de sahne alacak.

Tiyatro

Edip Cansever'in eseri Çağrılmayan Yakup, yarın akşam Şermola Performans'ta tiyatroseverlerle buluşacak. İpek Taşdan'ın oynadığı tek perdelik oyunun yönetmenliğini Gizem Tataroğlu, koreografisini Selim Can Yalçın yapıyor.

Sunay Akın'ın tek kişilik oyunu "Söz Gösterisi" yarın akşam Caddebostan Kültür Merkezi'nde, "Ferhat ile Kerem, Şirin ile Aslı", Oda Tiyatrosu'nda, bölünmüşlüğün hikayesinin anlatıldığı "Çok Hücreli Bölünen" Living Room'da, yarın akşam sahnelenecek.

Sumru Yavrucuk'un yönetip oynadığı "Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi", yarın akşam İkincikat Karaköy'de, 27 Ekim'de KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde, 30 Ekim'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde olacak.

Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan, Nedim Saban tarafından sahneye taşınan "Leyla'nın Evi", Şişli Beledeyesi Kent Kültür Merkezi'nde 26 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

Atölye Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Bir Delinin Hatıra Defteri", Haldun Dormen Sahnesi'nde, bir palyaço ve bir starın yaptığı röportajı konu edinen "Aşk İhanet Yalnızlık vs..." Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde, Tiyatro Kedi'nin yeni romantik komedisi "Yok Böyle Bir Kız!", 26 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Saint- Exupery'nin dünyaca bilinen eseri Küçük Prens, 2013-2014 tiyatro sezonunda da sahnelenecek. Bitiyaro ve Theater an der Ruhr ortak yapımı oyun, 27 Ekim'de Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde sahneye konacak. 1968'te ülkede yaşanan sorunların konu edildiği "Aşk Olsun Sana Çocuk" oyunu ise Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde, bir reklam ofisinde geçen müzikli oyun "Bir Ofis Gecesi Rüyası", Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Perihan Mağden'in romanı Ali ile Ramazan'ın 90'lı yıllarda yaşadıklarını anlatan "Ali ile Ramazan", Garajistanbul'da; insan kaçakçılığını konu alan ve Talimhane Tiyatrosu tarafından Türkiye'ye uyarlanarak sahnelenen "Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi", Şişli Black Out Sahnesi'nde; Uğur Yağcıoğlu'nun yönettiği "Ayıp Ettik", KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 28 Ekim'de sahnelenecek.

Başrollerini Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un paylaştığı Rain Man filminin tiyatro uyarlaması, Bo Sahne'de; "Benimle Delirir Misin?" oyunu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde; Baba ve oğul arasında geçen diyalogları anlatan "Aile Mezarlığı" Şermola Performans'ta; Mehmet Ergen'in yazıp yönettiği "Taksim Meydanı" müzikali, İkincikat-Karaköy'de 30 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Samuel Beckett'in 8 kısa oyunundan oluşan "Kısalar" ise Gri Sahne'de olacak.

Devlet Tiyatroları Üsküdar Stüdyo Sahne'de 27-29-30-31 Ekim'de "İkinci Dereceden İşsizlik"; Cevahir Sahneleri Salon 1'de 25-26-27-29-30 Ekim'de "Kızılırmak", Salon 2'de 25-26-27-29- 30-31 Ekim'de Murat Sarı'nın yönettiği "Son Tango"; Küçük Sahne'de 25-26-27 Ekim'de "Kontrabas"; Küçükçekmece Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?", Üsküdar Stüdyo Sahne'de 26-27-29-30-31 Ekim'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, GOP Ferih Egemen Sahnesi'nde 31 Ekim'de "Boncuk"; Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Vişne Bahçesi", 30-31 Ekim'de "Ocak"; Kağıthane Sadabat Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Hıdrellez"; Haldun Taner Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", 30-31 Ekim'de "Yolcu"; Ümraniye Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", 30-31 Ekim'de "Kösem Sultan"; Üsküdar Müsahipzade Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "Zengin Mutfağı", 30-31 Ekim'de "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"; Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde 25-26-27 Ekim'de "İstanbul Hatırası", 30 Ekim'de "Türkiye Kayası Bir Göç Hikayesi", 31 Ekim'de "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.

- Sergi

İş Sanat Kibele Galerisi, sezon açılışını, "Türk resminin renk ve ışık ustası" Eşref Üren'in retrospektif sergisiyle yapıyor. Sergi, 30 Kasım'a kadar görülebilecek.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki mimari eserlerin unutulma, çürüme ve doğal afetlere karşı nasıl savaştığını ve bu süreçte yapılan çeşitli restorasyon çalışmalarını sunan "Kentsel ve Mimari Restorasyon ve Kültürel Mirasın Korunması" sergisi, 31 Ekim'e kadar İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde ziyaret edilebilecek.

Nilbar Güreş'in "Açık Telefon Kulübesi" adlı video ve fotoğraf yerleştirmesi, Rampa Galeri'nin Şair Nedim Caddesi'ndeki proje mekanında, Burak Delier'in "Sen rolünü oyna, senaryo arkadan gelir" adlı sergisi, 26 Ekim'e kadar Pilot Galeri'de görülebilecek.

Rezan Has Müzesi, İsrailli fotoğraf sanatçısı Drew Tal'un "Doğu'ya Yöneliş" sergisine, 31 Ekim'e değin ev sahipliği yapacak.

Film gösterimi, performans

Tolga Çevik, "Arkadaşım Hoşgeldin" adlı gösterisiyle 27-28 Ekim'de BKM'de izleyicilerle buluşacak.

Onur Ünlü'nün vizyona sokmayıp bağımsız grupların organizasyonlarıyla Türkiye'yi dolaşan ödüllü filmi "Sen Aydınlatırsın Geceyi", 27 Ekim'de Çevre Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Tango ezgilerinin temsilcilerinden, klasik tangolar ve çagdaş tonal müziği yorumlamayı amaçlayan Tango Neva, 31 Ekim'de Sabancı Gösteri Merkezi'nde olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement