İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

"Notre Dame de Paris" müzikali, 22 Nisan'da Zorlu Center PSM'de izleyiciyle buluşacak.

17.04.2014 11:49  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız yazar Victor Hugo'nun "Notre Dame'ın Kamburu" adlı romanından uyarlanan "Notre Dame de Paris" müzikali, İstanbul'da sahnelenecek.

Müzikal, 15 ülkedeki gösterimin ardından orijinal prodüksiyonuyla ilk kez Türkiye'ye geliyor.

Çingeneler tarafından katedrale bırakılan kambur, çirkin ve sağır Quasimodo'nun kızı Esmeralda'ya olan aşkını anlatan müzikal, 22 Nisan'da Zorlu Center PSM'de sanatseverlerle buluşacak. 

Fransız yazar Luc Plamondon ile ünlü müzisyen ve söz yazarı Richard Cocciante'ın sahneye aktardığı müzikal, Türkçe üst yazıyla sahnelenecek. Paris'te Palais des Congres'de ilk defa 1998'de sergilenen müzikal, 10 milyonu aşkın CD ve DVD satışına ve 8 milyondan fazla bilet satışına ulaştı. Daha ilk yılında en çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na da giren eser, birçok ülkede "En İyi Müzikal" ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Şef Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki orkestraya, viyolonselde Istvan Vardai eşlik edecek. Konserde, DVORAK'ın "Viyolonsel Konçertesu" ile Mendelsshon'un "Senfoni No. 4" isimli eserleri yorumlanacak. 

Pedro Almodovar'ın "Yüksek Topuklar" filminin unutulmaz sesi Luz Casal, kayıtlarını Los Angeles'ta gerçekleştirdiği yeni albümü "Almas Gemelas"'taki şarkıları ve 30 yıllık kariyerinin en güzel parçalarını 21 Nisan'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda seslendirecek. 

Simon Bolivar String Quartet, Mendelssohn, Beethoven ve Brahms'ın eserlerinden oluşan repertuvarla 24 Nisan'da CRR'de İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak. 

Sahne sanatları 

Dünyaca ünlü basketbol şov takımı Harlem Globetrotters oyuncuları, İstanbul'da gösteri yapacak. 

Bugüne kadar 130 ülkede 20 binden fazla gösteri maçı yapan takım, 20 Nisan'da Ülker Sports Arena'da sahneye çıkacak.  

Slogan şarkı olarak Brother Bones'un "Sweet Georgia Brown" adlı eserini kullanan Harlem Globetrotters'un gösterisi, bir ya da daha fazla basket topunun mükemmel kontrolüne, dengeye ve paslara dayanıyor. Eğlence ve sporu bir arada izleyiciye sunan gösteriyi, 13 binden fazla kişinin izlemesi bekleniyor.

İspanyol binicilik ustası Miguel Barrionuevo ve Alex Giano ile seçkin Endülüs Atları'nın duygusal hikayesini ve ustaların onlarla olan güzel ilişkisini anlatan "Atların Efendisi" gösterisi, yarın, 19 ve 20 Nisan'da Ora Arena'da sahnelenecek. 

Gösterideki biniciler ekibinde, Barrionuevo'nun yanı sıra Alejandro Barrionuevo, Alex Giona, Manolo Zumariva, Ricardo Navas ve Voltige Sherzod Mamatov da yer alıyor.

Usta ve atı birleştiren koşulsuz sevgi, muhteşem ışık ve görsel şov ile dev bir etkinliğe dönüşen gösteride, 60 at görev yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. tarafından düzenlenen 5. Miniatürk Uluslararası Halk Oyunları Festivali 19 Nisan'da yapılacak. 

Festivale Türkiye, Makedonya, Rusya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Malezya, Bulgaristan, Sri Lanka ve Gürcistan'dan 450 çocuk katılacak. Çocuk halk oyunları grubunun sergileyeceği gösteriye ev sahipliği yapacak festival, 14.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Miniatürk'e gelen ziyaretçilerin giriş ücreti dışında herhangi bir ücret ödemeden izleyebilecekleri muhteşem gösteriyi, 7-13 yaş grubundaki 450 öğrenci sunacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ve   Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kalpak", Cevahir Salon 1'de "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 2'de "Son Tango", Küçük Sahne'de "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet" ile 19 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo" adlı oyunlar sahnelenecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 19 ve 20 Nisan'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Kabare", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Ben Sinema Artisti Olmak istiyorum", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Toros Canavarı", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Türkiye Kayası Bir Göç Hikayesi", Ümraniye Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Buluşma Yeri", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Para" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çocuklar için  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "30. Çocuk Şenliği" etkinlikleri kapsamında, ücretsiz gösterimlerle çocukları tiyatroyla buluşturacak. 

"Haydi Çocuklar Tiyatroya" sloganıyla gerçekleştirilecek ve Şehir Tiyatroları sahnelerinde toplam 16 oyun ile 30 gösterimin ücretsiz izlenebileceği etkinlik,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Harikalar Mutfağı" oyunu ile başlayacak. Ülker Çocuk Sinema Şenliği kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar "Karlar Ülkesi" filmini ücretsiz izleyebilecek. 

Ayrıcalıksız olarak çocukları sinemayla buluşturmayı ve hayatlarında mutlu bir an yaratmayı amaçlayan şenlik, çocukları bu yıl 24 Nisan'da The Walt Disney Company Türkiye işbirliğiyle Disney Animasyon Stüdyoları'nın Oscar ödüllü filmi "Karlar Ülkesi" ile buluşturacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement