Istanbul Jewelry Show' İstanbul'da 41'inci Defa Kapılarını Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Istanbul Jewelry Show' İstanbul'da 41'inci Defa Kapılarını Açtı

Istanbul Jewelry Show\' İstanbul\'da 41\'inci Defa Kapılarını Açtı

’Istanbul Jewelry Show’ 1 milyon liralık satranç takımından 6 milyon liralık şans mücevherlerine kadar dikkat çekici ürünlerle kapılarını açtı.

16.10.2015 15:35

'Istanbul Jewelry Show' 1 milyon liralık satranç takımından 6 milyon liralık şans mücevherlerine kadar dikkat çekici ürünlerle kapılarını açtı.

Türkiye mücevher sektörünün yanı sıra 110'u aşkın ülkeden sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği 'Istanbul Jewelry Show' Ekim Fuarı, 41'inci defa kapılarını açtı. Pazar gününe kadar açık kalacak fuarda, her sene Mart ve Ekim ayları olmak üzere yılda 2 kez İstanbul'da gerçekleştiriyor. Uluslararası 'Istanbul Jewelry Show' fuarı, Türkiye Mücevher Sektörü İhracatında yüzde 80'e yakın iş hacmi oluşturması açısından da gerek ülke ekonomisi, gerekse mücevher sektörü için büyük önem taşıyor.

6 milyon lira değerindeki şans mücevherleri koleksiyonundan, bir milyon liralık "Pırlantalı Satranç Seti"ne, tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezikten 800 adet pırlantalı tespihe kadar pek çok göz alıcı ürün Istanbul Jewelry Show'da görücüye çıktı.

Zen Pırlanta Istanbul Jewelry Show'a özel, 1 milyon lira değerinde 'Pırlantalı Satranç Seti' hazırladı. 10 kg altın kullanarak hazırlanan tasarımda 300 karat siyah ve 285 karat beyaz pırlanta yer alıyor. Yılın on iki ayının uğurlu taşlarını içeren mücevher çarkı ile önce doğduğunuz ayın uğurlu taşını öğreniyorsunuz sonra doğru mücevheri seçiyorsunuz. Şanslı taşlarınızdan oluşan mücevher koleksiyonunun tamamının değeri ise 6 milyon lira.

Atasay'ın en dikkat çeken ürünleri ise tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezik ve 800 adet pırlantanın yer aldığı mine işlemeli tespih oldu. Ariş Firması ise hem taç hem de gerdanlık olarak kullanılabilen özel tasarımını görücüye çıkardı. Toplam 5,5 karat 260 adet pırlantanın kullanıldığı gerdanlık ilgi odağı oldu.

Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere, İtalya, Lübnan, Litvanya, Meksika, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Tayland ve Kore'den toplam 15'i aşkın ülkeden 800'ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyon ve ürünlerini sergiliyor.

UBM Rotaforte Murahhas Aza'sı Şermin Cengiz; "Geçtiğimiz yıl, mücevher ihracatının 3 milyar 108 milyon 750 bin dolara ulaştığı önümüzdeki beş yıllık hedefte bu rakamın 5 milyar dolar olarak öngörüldüğü, 2023'te ise 12 milyar dolar mücevher ihracatının hedeflendiği Türkiye'de bu ihracatın yüzde 80'i 'Istanbul Jewelry Show' da gerçekleşiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Istanbul Jewelry Show' İstanbul'da 41'inci Defa Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement