İzmir'de CHP'lilerden Merkez Sağa Davet - Son Dakika
Politika

İzmir'de CHP'lilerden Merkez Sağa Davet

İzmir\'de CHP\'lilerden Merkez Sağa Davet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'merkez sağ açılımı' İzmir'e de yansıdı.

16.01.2013 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'merkez sağ açılımı' İzmir'e de yansıdı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, merkez sağ kökenli İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte merkez sağın önde gelen isimleriyle biraraya geldi. Engin, yemeğe katılan 6 kişiye "Başımızın üzerinde yeriniz var" dedi. Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun da "Bizi meclis üyesi yazarsınız artık" demesi gülüşmelere neden oldu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Sekreteri Sevda Erdan Kılınç, İzmir'de merkez sağın önemli isimleriyle biraraya geldi. Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ve Demokrat Parti (DP) eski İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar'ın kent dışında olmaları, DP eski İzmir İl Başkanı Soner Göksel'in vertigo rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı öğle yemeğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Demokrat Parti (DP) eski Genel İdare Kurulu üyeleri Gülgün Beşerler ile Yunus Yunusoğlu, Demokrat Parti'nin eski İzmir il yöneticilerinden Aydoğan Karabay, DP eski İzmir İl Başkanı Turan Arınç hazır bulundu. Kordon Otel'de yapılan zirve, basına kapalı gerçekleşti.

CHP'ye DP'den katılan Çıray'ın organize ettiği, partiyi sağa açma politikasının İzmir'de uzantısı olan öğle yemeği, 3.5 saat sürdü. Yemekte en çok yazar kimliğiyle de bilinen Yılmaz Karakoyunlu konuştu. İl Başkanı Engin, merkez sağın ağır ağabeylerini partiye resmen davet etmese de "Başımızın üstünde yeriniz var" dedi. Bu söze Karakoyunlu'nun "Bizi meclis üyesi yaparsınız artık" diye yanıt vermesi kahkahalara neden oldu.

Özfatura, başkanlık döneminde yaptıklarını anlatarak, sonraki dönemde gerçekleşen projeleri de kendisinin hazırladığını öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eleştirildiği yemekte, belediyenin projesinin olmadığı, operasyonlar nedeniyle belediye bürokratlarının çalışmadığı "AK Parti İzmir'e destek vermiyor" diyerek mazeret üretilmemesi gerektiği, AK Parti'nin de yüklenmesiyle seçimlerin zor geçeceği ifade edildi.

İl Başkanı Engin, toplantıyı kapatırken Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlattı. Engin, hizmetlerin çok olduğunu ancak bunların görülmediğini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İzmir'de CHP'lilerden Merkez Sağa Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement