İzmir'de Moda Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Moda Rüzgarı

İzmir\'de Moda Rüzgarı

Fuarın tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzfaş Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs tarafından yapıldı.

06.02.2013 18:30

Fuarın tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzfaş Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs tarafından yapıldı. İzfaş'ın 13- 16 Şubat tarihleri arasında düzenlediği İf Wedding Fashion İzmir, moda rüzgarı estirecek. Fuar, sektöre genç tasarımcılar kazandırmaya bu yıl da devam ediyor. Sektöründe Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin tek fuarı olan İf Wedding Fashion İzmir 7. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında 13 Şubat Çarşamba, 4. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda final elemesine kalan gelinlikler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Tasarımcılar bu yıl 'Zamana Dokunmak' temasıyla yarışıyor. Türkiye'nin dört bir yanından başvuruların olduğu Gelinlik Tasarım Yarışması'nda tasarımdaki yaratıcılık ve özgünlük, teknik olarak uygulanabilirlik, giyilebilirlik, malzemeyi doğru ve yerinde kullanma kriterleri dikkate alınıyor.

15 Şubat Cuma günü ise İzmir'in Türk moda dünyasına kazandırdığı önemli isimlerden biri Zeynep Acar, 35 parçadan oluşan, 'Çağdaş Sultanlar 2013' koleksiyonu ile fuarın kapanış defilesi gerçekleştirecek. Fuar boyunca Rönesans Arif Örük Ajans koreografisinde gala gecesi ve gelinlik tasarım yarışması, Uğurhan Akdeniz Ajans koreografisinde katılımcı firma özel solo defileleri, özel performanslar gerçekleştirilecek. Ünlü modellerde podyumda yer alacak.

İzfaş Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, "Fuarımızı bu yıl yedinci kez gerçekleştiriyoruz. İzmir'de moda rüzgarı estireceğiz. Artık İzmir diğer fuarlarında olduğu gibi gelinlikte de kendini bütün ülkeye ve Avrupa'ya kabul ettirdik ve bundan büyük onur duyuyoruz. Yurtiçinden 10 il, 9 ülkeden 162 yerli 25 yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. 33 ülkeden alım heyetinin gelmesi kesinleşti. Ulaşım ve konaklaması İzfaş tarafından karşılanıyor. Gelinlik fuarı da en az mermer fuarı kadar İzmirle bütünleşti. İzmir'in artık gelinliğin başkenti olduğunu söylüyoruz. Bu hayatın içinde bir gerçektir. Gelinlik güzelliği ve saflığı ifade eden bir aksesuar. Tasarım yarışmasında ise 13 tasarım birinci olabilmek için yarışacak" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Moda Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement