İZMİR'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ - Son Dakika
Güncel

İZMİR'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ

İZMİR'de çifte vatandaşlar, Bulgaristan seçimleri için oy kullanıyor.

02.04.2023 13:16  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de çifte vatandaşlar, Bulgaristan seçimleri için oy kullanıyor.

Bulgaristan'da yapılan genel seçimler için Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar 24 ilde kurulan 162 sandıkta oy veriyor. İzmir'in Bornova ilçesindeki Batıçim İlkokulu'nda da seçmenler sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Doğanlar Mahallesi'nde yaklaşık 2500 kişinin oy kullanacağını söyleyen İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği merkez yönetim kurulu üyelerinden Ümit Şentürk, "Bulgaristan parlamento seçimlerinde soydaşlarımıza destek vermek için bugün görevliyiz. Doğanlar bölgesinde iki sandıkta 2500 oy beklentimiz var. Seçim öncesi tüm vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Akşam 20.00'a kadar oy kullanımı devam edecek" dedi.

'VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Oy kullanan vatandaşlardan Fatih Ay, "Bulgaristan'da hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Biz burada yaşasak da oradaki akrabalarımız ve Türk toplumunun sesini daha gür duyurmak istiyoruz" diye konuştu. Zeynep Başoğlu ise "Her seferinde oy kullanmaya geliyoruz. 1997 yılında aile olarak buraya göç ettik. Ablam hala orada yaşıyor. Erken saatte oy kullanmaya geldik" dedi.

Akrabalarının Bulgaristan'da yaşadığını anlatan ve oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Taner Köroğlu da "9 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve her seçimde mutlaka oy kullanırım. Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz" diye konuştu. (DHA)

İZMİR\'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR'DEKİ ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement