İzmir'in Değeri Melih Gürsoy'a Vefa Sunuldu - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Değeri Melih Gürsoy'a Vefa Sunuldu

İzmir\'in Değeri Melih Gürsoy\'a Vefa Sunuldu

Konak Belediyesi'nin düzenlediği Ustaya Saygı'nın bu ayki konuğu işadamı-yazar Melih Gürsoydu.

18.01.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin düzenlediği Ustaya Saygı'nın bu ayki konuğu işadamı-yazar Melih Gürsoydu.

Her ay İzmir'in duayen isimlerini dostları ve sevenleriyle buluşturan vefa etkinliği Usta'ya Saygı ocak ayında kapılarını Melih Gürsoy için açtı. İzmir'in en önemli iş adamlarından, soğuk hava depoculuğu konusunda Türkiye'nin ilk uzmanları arasında yer alan, Pakistan eski Fahri Konsolosu, aynı zamanda ekonomi ve kent tarihi üzerine 8 önemli kitabın yazarı Melih Gürsoy'a, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte vefa, sevgi, şükran sunuldu. Gürsoy'un kızları Müge Sökmen, Güniz Gürsoy Can, damadı Cengiz Can, torunu Deniz Can, iş arkadaşları, dostları ve sevenleri Usta'ya Saygı için bir araya geldi.

Annesini rahmetle anarak söze başlayan Melih Gürsoy'un kızı Müge Sökmen, "Yetişirken anne babasının kendisine ne verdiğini fark etmiyor. Yıllar sonra geriye dönüp baktığımda evde aldığım terbiyeyi, değeri yıllar içinde fark ettim. Babam bana; 'Hak bildiğin yolda yalnız gideceksin, ideallerinin peşinden gideceksin, zorluk çekeceksin ama bu zorluğun tadı kolay yapacağın bir işten çok daha güzel gelecek' derdi. Ben babamdan bunu öğrendim" dedi.

Kedi Kültür Sanat Evi'nin sahibi diğer kızı Güniz Gürsoy Can da "Melih Gürsoy'u babam olarak bilmenin yanı sıra ustam ve patronum olarak da biliyorum. 16 yaşımdan itibaren çalışma hayatımda babamla birlikte oldum. Melih Gürsoy'un yeri hayatımda her zaman ayrıdır" dedi. Damadı Cengiz Can ise kayınpederi Gürsoy'u anlatırken gözleri doldu. Hayatında örnek kişi olduğunu kaydeden Can, "İşadamlığı, sanayiciliği, dürüstlüğü, babalığı ve sosyal yaşantısıyla örnek oldu. Kendisini çok seviyorum" diyerek Melih Gürsoy'un elini öptü. Torun Deniz Can ise dedesiyle daha çok vakit geçirmek istediğini belirterek dedesine uzun ömürler diledi.

Dostları Enka eski Genel Müdürü Necdet Kestelli, Prof. Dr. Erol Ertaş, akrabası Avukat Hüdai Moral, Sancar Maruflu, Pakistan Fahri Konsolosu Yaşar Eren gibi pek çok dostu anılarını dile getirerek Melih Gürsoy'u anlatarak ona uzun ömürler diledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Melih Gürsoy'un İzmir'e sadece işadamı, sanayici kimliği ile değil, aynı zamanda kent kültürünü yaratma kimliği ile de büyük değer katmış değerli bir isim olduğunu belirtti. Başkan Tartan, "Ömrünü İzmir'in marka kent olması için seferber etmiş. Hepimizin Melih abisidir. Burada görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. İzmir bu tür değerleriyle geleceğe umutla koşuyor. Bizim en büyük gücümüz onlar" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'in Değeri Melih Gürsoy'a Vefa Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement