Kadınlar Günü'nde Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü'nde Oturma Eylemi

Kadınlar Günü\'nde Oturma Eylemi

Muğla'da, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'Yasta değil isyandayız, emekten yana sokaktayız' sloganıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

08.03.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'Yasta değil isyandayız, emekten yana sokaktayız' sloganıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP, Cumhuriyet Kadınları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Eğitim İş Muğla şubeleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sınırsızlık Meydanı'nda 'Yasta değil isyandayız, emekten yana sokaktayız' pankartının açıldığı etkinlikte, 'Pembe taksiye binmeyeceğiz, siz insan olmayı öğrenin', 'Bedenime dokunma', 'Pardon, nefes alıyoruz ama umarım tahrik olmuyorsunuzdur', 'Dünyada gördüğünüz her şey kadının eseridir' dövizleri taşındı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Muğla Şube Başkanı Jale Eren, "Dünyada ve ülkemizde, kadın cinayetleri tırmanarak artıyor. Haberlerde her gün birden çok kadın cinayeti, tecavüz olayları, iş yerlerinde mobinge varan cinsel taciz olayları, fuhuşa sürüklenen kız çocukları, çocuk gelin ve anneler, genç kız intiharları yer alıyor. Tüm alanlarda kadının ezilmişliği ve ikinciliği ağırlaşarak sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ise verdiği gerici fetvalarla buna ayak uydurmaktadır. 2011 yılında açıklanan Dünya Ekonomik Forumu raporuna göre 134 ülke arasında Türkiye kadın- erkek eşitliğinde 126'ncı, fırsat eşitliği ve ekonomik katılım alanında 131'inci, eğitimde 109'uncu, siyasette 99'uncu, sağlıkta ise 61'inci sırada yer alıyor. Eğitimde 109. sırada olmak demek, ülkemizde kadın okuryazarlığının yüzde yüzde ulaştırılmasının hala uzak bir düş olması demektir" dedi.

CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın da destek verdiği eylemde, 'Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa' sloganları atılmasının ardından oturma eyleminde bulunuldu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü'nde Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement