'Kalandar Soğuğu' ve Çırak İstanbul Film Festivali'nden 5 Ödül - Son Dakika
Güncel

'Kalandar Soğuğu' ve Çırak İstanbul Film Festivali'nden 5 Ödül

\'Kalandar Soğuğu\' ve Çırak İstanbul Film Festivali\'nden 5 Ödül

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu 'Kalandar Soğuğu' ve 'Çırak', 7 – 17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 35. İstanbul Film Festivali'nden toplam 5 ödülle döndü.

19.04.2016 15:26  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanın ve doğanın derinliklerini şiirsel bir dille anlatan Kalandar Soğuğu, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu ödüllerini alırken takıntılı terzi çırağı Alim'in hikayesini perdeye yansıtan Çırak ise Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'ne layık görüldü.

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu Mustafa Kara'nın ikinci uzun metraj filmi "Kalandar Soğuğu" ile yönetmenliğini ve senaristliğini Emre Konuk'un yaptığı "Çırak" bu yıl 35.'si gerçekleşen İstanbul Film Festivali'nden ödüllerle döndü.
Eylül 2016'da vizyona girmesi planlanan ve geçtiğimiz aylarda da 28. Tokyo Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen olmak üzere iki ödül, 52.Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Uluslararası yarışmada 'En İyi Erkek Oyuncu (Haydar Şişman)' ve "En İyi Müzik" ödülü, ulusal yarışmada ise "En İyi Kadın Oyuncu (Nuray Yeşilaraz)" ve "Dr.Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" olmak üzere toplam dört ödül ve son olarak da Avrupa'nın saygın festivallerinden biri olan Festival Premiere Plans'de jüri özel ödülü kazanan 'Kalandar Soğuğu', İstanbul Film Festivali'nden de eli boş dönmedi. Film, en İyi Yönetmen (Mustafa Kara), En İyi Erkek Oyuncu (Haydar Şişman), En İyi Kurgu (Umut Sakallıoğlu) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Cevahir Şahin ve Kürşat Üresin) ödülleri olmak üzere 4 ödülle Festival'den ayrıldı.

Bir üçlemenin ilk filmi olarak tasarlanan ve hazırlıkları iki yıl süren "Çırak" ise Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nün sahibi oldu. Film, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde de En İyi İlk Film Ödülü ve Ulusal Yarışma En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Çiğdem Selışık) Ödüllerini kazanmıştı. "Çırak"ta 15 yıldır bir terzinin yanında çıraklık yapan Alim'in gün geçtikçe yoğunlaşan takıntılarının hayatında yarattığı değişiklikler anlatılıyor. Tüm çekimleri bir platoda gerçekleşen "Çırak"ın devamında gelecek "Uşak" ve "Hafız"ın da senaryoları hazır.

17Nisan'da sona eren 35. İstanbul Film Festivali'nde TRT TV Filmleri'nden 'Siyah Karga' ve 'Son Kuşlar' TRT Ortak Yapımlar'dan ise 'Kalandar Soğuğu', 'Çırak', 'Mavi Bisiklet' ve 'Anadolu Masalları' filmleri yarıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kalandar Soğuğu' ve Çırak İstanbul Film Festivali'nden 5 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement