'kaplumbağa Terbiyecisi' Mersin'de Canlandı - Son Dakika
Güncel

'kaplumbağa Terbiyecisi' Mersin'de Canlandı

\'kaplumbağa Terbiyecisi\' Mersin\'de Canlandı

Ressam Osman Hamdi Bey'in 1906 yılında yaptığı 'Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı eseri, 'yozlaşmaya' tepki için Mersin'de canlandırıldı.

28.08.2011 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Osman Hamdi Bey'in 1906 yılında yaptığı 'Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı eseri, 'yozlaşmaya' tepki için Mersin'de canlandırıldı.

Artık Ajans Soğuk Heykel Atölyesi üyesi Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Doğuşcan Kurul, 'geri kalmış bir toplumu çağdaşlaştırmaya çalışan bir aydının yorgun halini anlatıyor' diye yorumlanan 'Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosundaki gibi giyinip, çevresine dizdiği pelüş kaplumbağalarla saatlerde hareketsiz durdu.

Mersin Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yapılan canlandırma, alışverişe gelenlerin büyük ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar, canlandırmayı yapanla bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, kimi de önde duran küçük kutuya para attı.

'RESMİN MESAJINI YENİDEN VERMEYE ÇALIŞTIK'

Etkinliği organize eden Artık Ajans Soğuk Heykel Atölyesi Sanat Danışmanı Serap Yılmaz, Türkiye'de son aylarda yaşanan gelişmelere dikkat çekmek için Kaplumbağa Terbiyecisi'ni canlandırdıklarını söyledi. Seray Yılmaz şöyle konuştu:

"Osman Hamdi'nin o yıllarda toplumun yozlaşmışlığına karşı bir tepki olarak hicvettiği resme, günümüz koşullarında içerdiği anlam ve değerleri bakımından yeniden hayat verme gereği duyduk. Son 3 aydır ardı arkası kesilmeyen şehit haberlerine, dünyada yaşanan tüm acı ve savaşlara karşı üretilecek çözümlerin kesin ve kalıcı olması adına Osman Hamdi'nin bu çok değerli eseriyle mesaj vermeye çalıştık. 105 yıl önce yapılan tablonun içerdiği anlam bakımından yeniden hatırlatılması gerektiğini düşündük. Hiciv sanatının en kıymetli eserlerinden bir olan Kaplumbağa Terbiyecisi'nde, geri kalmış bir toplumu çağdaşlaştırmaya çalışan bir aydının yorgun hali resmedilmiştir. " - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'kaplumbağa Terbiyecisi' Mersin'de Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement