Karakucak Güreşleri Abanoz Yaylasında Başladı - Son Dakika
Spor

Karakucak Güreşleri Abanoz Yaylasında Başladı

Karakucak Güreşleri Abanoz Yaylasında Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla 7 farklı ilçede düzenleyeceği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Anamur’un Abanoz Yaylasında pehlivanların er meydanına çıkması ile başladı.

25.08.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla 7 farklı ilçede düzenleyeceği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Anamur'un Abanoz Yaylasında pehlivanların er meydanına çıkması ile başladı.

Türkiye genelinden 13 farklı kilogramda 220 güreşçinin mücadele ettiği Karakucak Güreşlerinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de pek çok etkinlik gerçekleştirerek, ata sporlarını gelecek nesillere aktarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Amaçlarının, hizmet alanlarında yaşayan insanları birleştirmek, bütünleştirmek, kaynaştırmak ve hemşehricilik bilincini geliştirmek olduğunu vurgulayan Kocamaz, yalnızca fiziki hizmetleri değil, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri de gerçekleştirerek, vatandaşları hizmete doyurmak istediklerini belirtti. Kocamaz, "Bu etkinliklerimizi insanlarımızı bir araya getirmek, kültür değerlerimize, milli değerlerimize, ata sporumuza sahip çıkmak düşüncesi ile yapıyoruz. Bu etkinlikleri özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın spora ve ata sporuna özendirilmesi ve sahip çıkması düşüncesi ile yapıyoruz. Bir taraftan fiziki hizmetleri gerçekleştirirken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle insanlarımızı birleştirmek, kaynaştırmak, bütünleştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin birçok spor organizasyonuna katıldığını, mücadele ettiğini ama yine güreşten başka yüzü güldüren bir spor dalının olmadığını dile getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve eski Güreş Federasyonu başkanı atandı. İnşallah Türk güreşine ve güreşçisine gerekli destek sağlanır. Voleybola, basketbola, atletizme yapılan yatırımların yüzde 1'i Türk güreşine yapılsa güreşçilerimiz 2-3 değil 7-8 sıklette dünya şampiyonlukları, Avrupa şampiyonlukları kazanır. Federasyonumuzun ve Spor Bakanımızın bu değerlere sahip çıkması ve ata sporumuz güreşi ayağa kaldırmasını temenni ediyorum. Bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından güreş müsabakaları başladı. Vatandaşların nefeslerini tutarak izlediği güreşlerde, pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, cazgırlar pehlivanları ve alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Mücadeleler sonunda 96+ başpehlivanlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı birinci, Erzurumlu Başpehlivan Kenan Gör ikinci olurken, Taki Taşdemir ve Selim Ercan ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyaları ve para ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Mustafa Yıldızdoğan, Doğa Yavuz Uydacı ve Yılmaz Taşoğlu konser verdi.

Gülnar'dan Toroslar'a kadar 6 ilçede daha gerçekleştirilecek olan 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde, kazanan sporculara toplam 280 bin TL ödül verilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karakucak Güreşleri Abanoz Yaylasında Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement