Kardeş Şehir Herford Heyeti Manavgat'ta - Son Dakika
Yerel

Kardeş Şehir Herford Heyeti Manavgat'ta

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinden gelen heyet, Manavgat'ta bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılacak.

15.11.2011 18:01

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinden gelen heyet, Manavgat'ta bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılacak.

Manavgat'ın Almanya'daki kardeş şehri Herford'tan gelen 65 kişilik heyete, Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler öncülük ediyor. Heyet, Manavgat Belediye Başkanvekili Sema Ecevitoğlu'nu ziyaret etti. Herford'tan gelen misafirleri Manavgat'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ecevitoğlu, kardeş şehir Herford'un, Almanya'da Manavgat'ın tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çekti. Ecevitoğlu, kardeş şehir protokolü kapsamında üç yıl önce ilçede yapımına başlanan Herford Caddesi'nin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler, kardeş şehir ilişkilerinin kurulduğu son 4 yıldır her yıl Manavgat'a geldiklerini anlattı. Çeşitli branşlardaki spor takımlarıyla gelerek, Manavgat'ın bölge takımlarıyla dostluk maçları yaptıklarını belirten Zedler, "Manavgat'ten gelen heyetimizi de Herford'ta ağırladık. Biz inanıyoruz ki Manavgat ile Herford sağlam bir dostluk köprüsü kurdu. Bu dostluk köprüsünün daha da güçlenmesi için karşılıklı çalışmalar ve aktiviteler yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ziyarette Ecevitoğlu Zedler'e çiçek verirken, Zedler de Ecevitoğlu'na şilt sundu.

Herford heyeti, daha sonra Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret etti. Konukları kapıda karşılayan Kaymakam Bulgurlu, misafirlere Antalya Valiliği'nce yayınlanan Antalya Dergisi'ni gösterdi. Bulgurlu heyete,

"Gökyüzünün mavisiyle yarışan yeryüzü cenneti Manavgat'a hoş geldiniz" diye seslendi. Ziyarette bulunan turizmci Ali Keleş, Herford heyetini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Heyet 18 Kasım'a kadar Manavgat'ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Heyette bulunan 30 Herford'lu öğrenci, kardeş okul ilan ettikleri Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi'nde derslere katılacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardeş Şehir Herford Heyeti Manavgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement