Kars Belediyesi hizmet binası açılışı - Numan Kurtulmuş - - Son Dakika
Güncel

Kars Belediyesi hizmet binası açılışı - Numan Kurtulmuş -

Kars Belediyesi hizmet binası açılışı - Numan Kurtulmuş -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette hiçbir vesayet yer bulamayacak.

15.03.2014 17:14

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette hiçbir vesayet yer bulamayacak. Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa bu ülke polis devleti de olmayacak, bu ülke yargı devleti de olmayacak, bu ülke başka vesayetin devleti de olmayacaktır" dedi.

Kars Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok işler yapıldığını, Türkiye'nin her yerinde devletin zihniyetinin değiştiğini belirterek, önceden vatandaşlarını kültürlerine, dillerine, kimliklerine, kıyafetlerine, dinledikleri türkülerine göre tasnif eden bir devletin var olduğunu söyledi.

Kendisine göre 11 yılın en önemli projesinin ve başarısının çözüm süreci olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Şehirler bölünmüştü. Kars ile Erzurum düşman şehirleri gibiydi. Hatırlayın geçmiş dönemleri, ilçeler bölünmüştü, insanlar bölünmüştü. Daha öncesine gidin üniversiteler bölünmüştü, okullar bölünmüştü, hastaneler bölünmüştü. Şimdi çok şükür çözüm süreciyle bunları geride bırakıyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, 28 yılda 32 bin insanın öldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunların bir kısmı, 7-8 bin tanesi resmi görevlilerimiz, şehitlerimiz. Bu memleketin insanları öldü. Gencecik insanlar toprağa düştüler. Analar ve babalar ağladı. Ağıtlar yakıldı. Kürkçe ağıtlar yakıldı, Azerice ağıtlar yakıldı, Türkçe ağıtlar yakıldı. Bütün aileler, bütün ocaklar maalesef zarar gördü. 28 yılda 1,2 trilyon dolar paramız maalesef bu terör dolayısıyla gitti. Eğer bu para olmasaydı ne olurdu biliyor musunuz? Bugün Kars'ta yapılmasını istediğiniz ne varsa onları hepsi 15-20 sene evvel yapılabilirdi. Bugün Türkiye'de yerli otomobil ve yerli uçak yapmaya çalışıyoruz. 10-20 sene evvel bunlar yapılırdı. Türkiye'nin uzayda uzay üsleri 10-20 sene evvel olurdu ama maalesef birileri bu ülkenin ayaklarına prangayı vurdular. Kars'ın ve Türkiye'nin yükselmemesi için içeride kardeş kavgası çıkardılar."

- "Bu ülke polis devleti olmayacak"

Kurtulmuş, rahmetli Turgut Özal ile Necmettin Erbakan'ın da bu meseleyi bitirmek istediğini, görüşmeler yaptığını ancak o zamanki derin devletin buna müsaade etmediğini ifade ederek, Türkiye'de artık askeri vesayetin bulunmadığını kaydetti.

Birilerinin askeri vesayet yerine başka bir vesayet kurmaya çalıştığını ve buna da müsaade edilmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu memlekette hiçbir vesayet yer bulamayacak. Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa bu ülke polis devleti de olmayacak, bu ülke yargı devleti de olmayacak, bu ülke başka vesayetin devleti de olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin geçen mayıs ayından itibaren bir türbülansın, sarsıntının içine sokulmaya çalışıldığına değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye 17 Aralık operasyonundan itibaren maalesef ciddi krizlerin, kaosların çıktığı bir ülke haline getirilmek isteniyor. İçeride ve dışarıda ittifak halinde olan, normalde 2 dakika yan yana duramayacak insanlar şimdi kol kola girerek AK Parti hükümetine karşı, Türkiye'nin geleceğine karşı, Kars'ın geleceğine karşı, bu milletin geleceğine karşı binbir tuzak kurmaya başladılar."

Son 7 ayda yapılan operasyonlarda Türkiye ekonomisinin 70 milyar dolar zarar uğratıldığına dikkati çeken Kurtulmuş, "İstiyorlar ki millete hizmet yapılmasın. Ellerinden gelse Türkiye'yi Ukrayna'dan bin beter yapacaklar" diye konuştu.

- "Bu ülkenin gençlerine yazık değil mi"

Kurtulmuş, İstanbul'da Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti:

"Masum bir çocuk, 22 yaşında bir çocuk Burak evladımız kimden çıktığı belli olmayan bir kurşunla göstericilerin arasından atılan bir kurşunla o da ölüyor. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine, geleceğine yazık değil mi? Buradan Kars'tan, serhat şehrimizden herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyorum. Herkes uyanık olsun. Herkes diline sahip olsun. Siyasetin mutlaka Türkiye'deki bu yangını söndürmesi lazım. Evet, biz siyasi partiler olarak rakibiz, işte burada da 4 parti seçime giriyor başka partiler de vardır. AK Parti, CHP, MHP, BDP biz birbirimizin düşmanları değiliz, biz birbirimizin rakipleriyiz. Projelerimizi konuşalım. Kimsenin ülkedeki barışı bozmaya, ülkedeki insanları maalesef birbirine düşürmeye hakkı olmamalı. Kimsenin bu ülkeyi yönetilemez hale getirmek gibi bir sorumsuzluğu olamaz. Polis ayrı telden çalacak, yargıçlar, savcılar ayrı telden çalacak, devletin başka kurum ve kuruluşları ayrı telden çalacak, devlet yönetilemez hale gelecek. Niye yapıyorsun? Hükümeti indirmek istiyormuş 'beyler'. Ee indirin. Hükümetin indirileceği yer 30 Mart seçimi değil, hükümeti indirmek istiyorsan adam gibi halkın karşısına çıkarsın, 2015'te seçim var. O seçime bir uyarı mesajı olsun diye bu seçimde de mesajını verirsin, demokratik ve meşru yollarla meşru olan bin hükümeti değiştirirsin millet izin verirse."

Kurtulmuş, daha sonra AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve vatandaşlarla belediyenin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek, binayı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars Belediyesi hizmet binası açılışı - Numan Kurtulmuş - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement