Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç: - Son Dakika
Yerel

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç:

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç: 'Doğru Besin Maddelerinin Seçilmesi, İyi, Yeterli ve Dengeli Beslenme Sayesinde Hastalıklara Yakalanma Riski Azalır'

24.12.2010 11:17

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, doğru besin maddelerinin seçilmesi, iyi, yeterli ve dengeli beslenme sayesinde hastalıklara yakalanma riskinin azaldığını bildirdi.

Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış hastalıklarına karşı koruma sağlayacak beslenme önerilerinde bulundu.

Hastalıklara karşı iyi bir korunma kalkanı olan meyve ve sebzelerin mevsiminde bol bol tüketilmesi gerektiğini belirten Sevinç, 'Doğru besin maddelerinin seçilmesi, iyi, yeterli ve dengeli beslenme sayesinde hastalıklara yakalanma riski azalır. Meyve ve sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral içerirler ve hastalıklara karşı direncin oluşumunda etkilidirler' dedi.

Sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere her öğünde ve mümkün olduğunca çok çeşitte meyve ve sebze tüketilmesini öneren Sevinç, meyve ve sebzelerin taze olarak tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Meyvelerin beslenmemizde önemli bir yere sahip olması gerektiğine dikkati çeken Sevinç, şunları kaydetti:

'Günde en az 5 porsiyon meyve yemek gerekiyor. Bu da yaklaşık 400-500 grama tekabül ediyor. Meyve seçiminde, kış aylarında bol miktarda bulunan portakal, mandalina, greyfurt, elma gibi meyveler tercih edilebilir. C vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla taze sıkılmış meyve suları içilebilir. Ancak meyve suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse gitgide vitamini azalır. Bu nedenle sıkıldıktan hemen sonra tüketilmesi doğru olandır.'

Hangi yaşta olunursa olunsun hayatın her döneminde yeterli, dengeli beslenmenin sağlığın korunması için esas olduğunu kaydeden Sevinç, 'Sağlıklı beslenme bir hayat felsefesi haline getirilmeli. Doğru ve dengeli beslenmenin yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da bol miktarda sıvı alımı konusu. Çünkü bu sayede metabolizma dengesi sağlanabiliyor, vücutta oluşan toksinler atılabiliyor' şeklinde konuştu.

(ED-AYZ-KUR-NÖZ) - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement