Karşıyaka Belediyesinden Bir Kültür Hizmeti Daha - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Belediyesinden Bir Kültür Hizmeti Daha

Karşıyaka Belediyesinden Bir Kültür Hizmeti Daha

Türkiye’nin çeşitli illerinde annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte 39 kütüphane kurarak Türk kültür ve edebiyatına büyük katkılar sunan Yazar Recai Şeyhoğlu’nun yeni kitabı ’Cumhuriyet kızının ardından’ Karşıya Belediyesi Kültür Yayınlarından çıktı.

06.11.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin çeşitli illerinde annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte 39 kütüphane kurarak Türk kültür ve edebiyatına büyük katkılar sunan Yazar Recai Şeyhoğlu'nun yeni kitabı 'Cumhuriyet kızının ardından' Karşıya Belediyesi Kültür Yayınlarından çıktı. Yazar Recai Şeyhoğlu'nun 21 Ağustos tarihinde vefat eden ve 'Kütüphaneler imparatoriçesi' olarak tanınan annesi Rasime Şeyhoğlu'nu anlattığı kitap önümüzdeki günlerde Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek imza ve söyleşi günleriyle tanıtılacak.

'Cumhuriyet kızının ardından' ismiyle kitaplaşan yapıt 6 bölümden oluşuyor. Karşıyaka Belediyesi Kültür Yayınları'ndan çıkan kitapta Rasime Şeyhoğlu'nun açtığı kütüphanelerden görüntüler ve yaşamından kesitlerin yanı sıra 74 kişinin de 'Türkü Ana' hakkındaki düşünceleri yer alıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da kitabın girişinde vefa kokan yazısıyla okurlara sesleniyor.

Annesini kaybettikten sonra Recai Şeyhoğlu'nun Ayvalık'ta kaleme aldığı kitap, ilk önce Feyza Hepçilingirler ve Mehmet Atilla tarafından okunup redaksiyonu yapıldı. Binlerce fotoğraflık arşivinden seçmeler yapan Şeyhoğlu, kitabında annesinin çocukluk ve gençlik fotoğraflarına da yer verdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Muzaffer İzgü, Yekta Güngör Özden, Feyza Hepçilingirler, Ünal Ersözlü, Nail Çetin, Öner Yağcı, Tahsin Şimşek, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Cihan Demirci, Avram Ventura, Veysel Çıldır, Gönül Çatalcalı, Deniz Şeyhoğlu, emekli vali yardımcısı Fahir Işıksız gibi toplumun farklı kesimlerinden kişilerin Rasime Şeyhoğlu'nu anlattığı kitabın son bölümünde de anne Şeyhoğlu'nun çocuklarına yazdığı bazı mektuplara yer verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin gösterdiği değerbilirliği hiç unutmayacağını söyleyen Şeyhoğlu, "İstedim ki ilkokul mezunu olan eğitim gönüllüsü annem Rasime Şeyhoğlu ve açtığı 39 kütüphane anılarla yaşasın, unutulmasın. Annem bu kitapla hep aramızda olsun. Çünkü onu kaybettiğime hala inanamıyorum." dedi.

Ana oğul olarak İzmir, Balıkesir, Manisa, Bolu ve Tokat köylerinde 39 kütüphane açan ve kütüphanecilik tarihimize 'Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri' olarak geçen kütüphaneler sosyolog Selim Karyelioğlu tarafından 'Özgün bir aydınlanma modeli' olarak değerlendirilmişti.

Kitap, Karşıyaka Belediyesi'nin düzenleyeceği imza ve söyleşi günlerinde okurla buluşacak. Besteci piyanist Burçin Büke de önümüzdeki aylarda Karşıyaka'da Rasime Şeyhoğlu için bir anma konseri düzenleyecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Belediyesinden Bir Kültür Hizmeti Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement