Kayserigaz, Yetkili Baca Firmalarına Eğitime Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kayserigaz, Yetkili Baca Firmalarına Eğitime Devam Ediyor

Kayserigaz, Yetkili Baca Firmalarına Eğitime Devam Ediyor

Kayseri'de doğalgazın bilinçli kullanımını arttırmak ve doğalgaz bacaları kaynaklı, ölümle dahi sonuçlanabilen üzücü olayların yaşanmasını engellemek amacıyla Kayserigaz; Yetkili İç Tesisat Firmaları, Yetkili Baca Montaj Firmaları ve Yetkili Baca...

25.04.2013 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de doğalgazın bilinçli kullanımını arttırmak ve doğalgaz bacaları kaynaklı, ölümle dahi sonuçlanabilen üzücü olayların yaşanmasını engellemek amacıyla Kayserigaz; Yetkili İç Tesisat Firmaları, Yetkili Baca Montaj Firmaları ve Yetkili Baca İmalatçı Firmalarının katıldığı bir eğitim organize etti.

Alman Enerji devi EWE çatısı altında yer alan Kayserigaz, Kayseri'de doğalgazın doğru kullanımını arttırmak ve soğuk hava koşullarında üzücü olayların yaşanmasını önlemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Kayserigaz, Kayseriliye baca temizliği başta olmak üzere güvenli doğalgaz kullanımına ilişkin sürekli birinci ağızdan duyurular yayınlıyor ve Kayseriliyi bu önemli konularda bilinçlendirmek adına broşür hazırlıyor, kitapçıklar dağıtıyor ve medyayla konuya ilişkin basın bültenleri paylaşıyor.

Bilindiği üzere soğuk havalarda özellikle de lodosun etkisinin yoğun görüldüğü durumlarda maalesef tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de ölümle bile sonuçlanabilen üzücü olaylar meydana geliyor. 7 gün 24 saat güvenli ve sorunsuz gaz arzı sağlamak için on yıldır hayatımızı kolaylaştıran Kayserigaz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yapılan uyarıları dikkate almalarını, doğalgaz cihazlarını, tesisatlarını ve bacalarını en az yılda bir defa yetkili kurum ve kuruluşlara kontrol ettirerek gerekli bakımları yaptırmaları gerektiğini her zaman dile getiriyor.

Yetkili firmalarla gerçekleştirilen eğitim ile Kayserigaz, baca yapımı, baca kontrolü ve baca kullanımıyla ilgili alanlarda daha bilinçli ve dikkatli çalışmalar gerçekleştirmeleri hususunda yetkili firmaları bilgilendirdi. Ayrıca eğitimde baca kullanımını halka doğru şekilde iletmek adına yapılabilecekler de firma yetkilileri ile paylaşıldı. Eğitim sonunda İç Tesisat Birim Sorumlusu Mehmet Haskavuncu ve İç Tesisat Birimi yetkilileri konuyla ilgili örnekler vererek katılımcıların sorularını yanıtladılar. Kayserigaz İç Tesisat Biriminin 2013 yılı projeleri arasında yer alan ve Kayserigaz ev sahipliğinde yetkili firmaların katılımıyla gerçekleşen bu eğitimlere katılan firmalara, eğitim sonunda uygulanan yazılı ve tatbiki sınavlar neticesinde Baca Seviye 3 ve Baca Seviye 4 belgeleri takdim edildi.

Eğitime katılan firmalara verilen belgeler, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından önemli bir yapı elemanı olan ve ısıtma sistemlerinin güvenli ve verimli kullanımında önem arz eden unsurlardan bacanın, ilgili standartlar kapsamında montajı ve devreye alma işi için ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlandı. İç Tesisat Birimi aracılığıyla Kayseri'deki bacaların denetimi, kontrolü ve yapımı için yetkili şahıslar belirlemek amacıyla verilen bu belgeler "İş sağlığı ve güvenliği, yanma ve yakıt tipleri, ısıtma sistemleri, iş organizasyonu, temel baca bilgisi, baca malzemeleri, baca montajında ve devreye almada kullanılan araç, gereç ve ekipmanların kullanım bilgisini" içeriyor. Böylece firmaların bacacı niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi sağlanıyor.

Kayserigaz yetkilileri, Kayseri halkının bundan sonra baca kontrollerini yetkili belge sahibi firmalara yaptırmaları gerektiğini belirtti. Baca Seviye 3 belgeli baca montajı yapabilecek olan firmalar, Hertaş Havalandırma, Doğal Baca, Çalışkan Baca ve Oklar Baca'dır. Baca Seviye 4 belgeli kontrol ve denetim yapabilecek olan firmalar, Hertaş Havalandırma, Doğal Baca, İmdat Isı Mühendislik, İS-TEK Mühendislik, Alnes Doğalgaz, Cantes Mühendislik, Çalışkan Baca, Ümit Mühendislik, Yapıtes Mühendislik, Rotek Baca, Bakan Mühendislik, Arge Mühendislik, KDM Mühendislik, Gürkay Mühendislik, Debiteknik Mühendislik, Kaytek Mühendislik, Gentes Mühendislik, Atalay Mühendislik olarak belirlendi.

Kayserigaz İç Tesisat Birimi, firma yetkililerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen ve çok verimli geçtiği belirtilen eğitim ve toplantıların yıl içerisinde sayılarının artırılacağına dikkat çekti. Kayserigaz yetkilileri, çoğu ölümle sonuçlanan üzücü vakalardaki zehirlenmelerin sebebi olan bacalı doğalgaz tesisatı konusunda yetkili firma personellerinin daha bilinçli ve eğitimli yetişmesi için bu ve benzeri önem verilmesi gereken organizasyonlara devam edeceklerini dile getirdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserigaz, Yetkili Baca Firmalarına Eğitime Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement