Kentsel Tasarım Projesinde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kentsel Tasarım Projesinde Çalışmalar Sürüyor

Kentsel Tasarım Projesinde Çalışmalar Sürüyor

Akdeniz Belediyesinin ihalesini yaptığı "Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım" projesi, masaya yatırıldı.

06.05.2013 13:48  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin ihalesini yaptığı yapılan "Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım" projesi, geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Garı ve Mersin Kültür Merkezi arasında kalan 40 hektarlık alandaki tarihi tescilli binalara güncel fonksiyonlar yüklemeyi ve kent kültür ve turizmine katkı sunmayı amaçlayan "Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım" projesinde sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumlar işbirliği içinde çalışmalara devam ediyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ten oluşan Üst Kurul'un son halini incelediği proje, kentin ilgili dinamiklerinin yer aldığı geniş ölçekli bir değerlendirme toplantısında ele alındı. Akdeniz Belediyesi'nin ev sahipliğindeki toplantıya belediye yetkilileri ve teknik ekibinin yanı sıra Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cana Bilsel, Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilcisi Ali Cenap Yoloğlu ve Mimarlar Odası 2'nci Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Şahin katıldı. Ayrıca MEÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, MEÜ Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi, MEÜ Restorasyon ve Koruma Merkezi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile proje müellifi de toplantıda hazır bulundu.

"Kent merkezini canlı kılmak, kentin tarihsel kimliğini belirginleştirmek, tarihi binaları kente ve turizme açmak" amacıyla yürütülen projenin üst kurul tarafından incelenen son hali, toplantı öncesinde söz konusu kurumların temsilcilerine gönderilirken, taraflar, projenin son durumuna ilişkin görüş ve önerilerini Akdeniz Belediyesi'ne ilettiler. Son toplantıyla birlikte üniversite, sivil toplum örgütleri ve kamu kurum temsilcileri, projeyi birlikte değerlendirme imkanı buldular.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, Mersin gibi metropol bir kentte planlama yaparken, tüm kent dinamiklerinin sürece dahil edilmesini çok önemsediklerini belirtti. "Planlamaları kentin ve yurttaşların yararına geliştirmek için geniş tabanlı mutabakat sağlamalıyız" diyen Altuntaş, "Bunu gerçekleştirmenin temel yolu, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını, kent konseylerini ve kentin diğer tüm dinamiklerini planlama sürecine katmaktan geçiyor. Biz Akdeniz Belediyesi olarak gerek 'Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi' çerçevesinde gerekse sorumlusu olduğumuz diğer planlamalarda bu hususa azami ölçüde duyarlılık gösteriyoruz. Kentsel tasarım ve revizyon projesinde de katkılarını esirgemeyen değerli hocalarımıza ve uzmanlara bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kentsel Tasarım Projesinde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement