Kılıçdaroğlu(2): Atatürk ile İlgili Sözlerinden mi Rahatsız Oldun? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu(2): Atatürk ile İlgili Sözlerinden mi Rahatsız Oldun?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Paul Auster ile ilgili sözlerine, "Auster, Irak'ta 1 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Paul Auster ile ilgili sözlerine, "Auster,...

07.02.2012 17:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Paul Auster ile ilgili sözlerine, "Auster, Irak'ta 1 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Paul Auster ile ilgili sözlerine, "Auster, Irak'ta 1.5 milyon insan katledilirken Bush'u ve Cheney'i suçluyor. Büyük bir ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan bundan rahatsız oldu. Yoksa Auster'in şu sözlerinden mi rahatsız oldu: "Atatürk olağanüstü bir devlet adamı' sözlerden mi rahatsız oldun sen" diyerek tepki gösterdi.

-"HUKUK ŞEHİDİ"-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın ailesine başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti:

"Düzgün insanlar, hak arayan insanlar, hak arayan insanlara sahip çıkanlar, kamu adına kamunun çıkarlarını koruyanlar zaman zaman bu tür saldırılara muhatap olabilirler. Bu tür saldırılar ne onları ne de onların arkadaşlarını ne de bizi yıldıracaktır. Bildiğimiz yolda sonuna kadar devam edeceğiz. O arkadaşımız hukuk şehididir."

-WİKİLEAKS BELGELERİ-

AKP'nin yargıya el koyduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı, "Yargıya el koyduğunu nereden anlıyoruz? WikiLeaks belgelerinden anlıyoruz. Dönemin ABD Büyükelçisi kendi hükümetine bir kripto gönderiyor. ve şöyle söylüyor; Başbakan ile Ergenekon savcılarının periyodik olarak her hafta görüştüklerini ifade ediyor. Bağımsız bir ülkede polis şefleri niye gidip yabancı bir ülkenin büyükelçisine brifing verir. Burası sömürge ülke mi? Recep Tayyip Erdoğan batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronudur. Taşeron olduğunu ABD büyükelçisinin kriptolarından da anlıyoruz. Bizim görmediğimiz belgeler onlarda.Bu olay da gösteriyor ki bu ülkede hukukun üstünlüğünden söz etmek mümkün değil, Türkiye'de çürüyen bir demokrasi var" dedi.

-PAUL AUSTER-

"Erdoğan o kadar ileri gitti ki artık dışarıdaki insanlara ayar vermeye kalkıyor. Paul Auster'den söz ediyorum. Hapiste yatan yazar ve gazeteciler yüzünden Türkiye'ye gelmeyi reddediyor" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın sözlerine tepki göstererek şunları keydetti:

"Başbakan bu sözlerin neresinden rahatsız oldu? Auster Irak'ta 1.5 milyon insan katledilirken Bush'u ve Cheney'i suçluyor. Büyük bir ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan bundan rahatsız oldu. Çünkü o 1.5 milyon Müslüman katledilirken oturdu keyfine baktı.

Yoksa Auster'in şu sözlerinden mi rahatsız oldu: 'Atatürk olağanüstü bir devlet adamı. Türkiye'yi baştan yaratan eşsiz biri'. Bu sözlerden mi rahatsız oldun sen?

Cevap veriyor şimdi Recep Tayyip Erdoğan. 'Ah biz sana çok muhtaçtık. Aman gel ne olur.'

Sıkılmazsan, yüzün kızarmazsan dünya medyasını takip et bakalım. Bu üslup bırakın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı aklı başında bir adamın üslubu mudur?"

-"O HAKARETLERİ İKİSİNE AYNEN İADE EDİYORUM"-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini de hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Bülent Arınç'ın da konuşmasını yan yana getirdiğimizde bir rol bölüşmesini görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bir başka cepheden Bülent Arınç başka cepheden saldırıyor.Bülent Arınç'ta ne diyor, gelsin Türkiye'ye Atatürk filminde oynasın. Neden Atatürk ile ilgili söylediği sözlerden rahatsızlık duyduğu için. Aydınlara bu kadar yüzeysiz hakaret eden insanlar bu ülkede yönetim koltuklarında oturuyorlar. O hakaretleri o ikisine aynen iade ediyorum" dedi.

Hrant Dink cinayetine de değinen CHP Genel Başkanı, "Dönemin Trabzon Emniyet Müdürünü getirdiler, İçişleri Bakanlığına Teftiş Kurulu Başkanı yaptılar. Onun için diyoruz ki bunlar samimi değil" dedi.

-"POSTMODERN DİKTATÖRLER"-

AKP'yi muhalefetin sesini kısmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Postmodern diktatörler önce muhalefetin sesini kesmeye çalışırlar. Birinci yol; TRT 3'ü sınırlandırdılar. Ne yaparlarsa yapsın kirli çamaşırlarını açıklayacağım. Meclis İçtüzüğünü değiştiriyorlar. Milletin kürsüsünde milletin sesi kesilir mi, demokrasi mücadelesi vereceğiz. Dünyanın her toplumunda demokrasi mücadelesi verenler bunun maliyetiyle karşılaşmışlardır ve bedelini ödemişlerdir. Size sözüm var, bu ülkede gerçek demokrasi gerçek özgürlük gelinceye kadar mücadele edeceğiz, bunun maliyeti varsa onu da şerefle, şanla karşılayacağız" şeklinde konuştu.

-SEMİRE ENCÜ-

Konuşmasında Uludere'de 34 kişinin öldüğü olayı hatırlatan CHP Genel Başkanı,

"Semire Encü, yüreği yanmış bir anne. Uludere'de öldürülen 34 çocuğumuzdan birisinin annesi. İçindekilerini yazıya dökmüş. Aslına kendisi okuma yazma bilmiyor. Kendisi söylemiş kızı yazmış. Ben bunu Evrensel gazetesinden aldım. O gazetenin yöneticilerine de gerçekten teşekkür ediyorum. Semire Hanım aslında bir yurtsever, vatanını seviyor, insanlarını seviyor, bayrağını seviyor, bir anne o. Bunları söylememin nedeni Recep Tayyip Erdoğan'ın unutturmak istediği bir olayı ona hatırlatmak için" dedi.

-"İSTİHBARATI CIA'DAN MI, MOSSAD'DAN MI ALDIN?"-

"İstihbaratı kimden aldınız" şeklindeki sorusunu yineleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Amerika'dan mı, İsrail'den mi aldın? Sen bu istihbaratı CIA'dan mı, MOSSAD'dan mı aldın, çık söyle bunu. Söylemiyor. Unutturmaya çalışıyor. 80 yıl önceki olaylara gidersin de 2012'de yaptığın olayların hesabını vermezsin" dedi. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"34 kişinin başına bomba yağdırdın, gıkın çıkmıyor, korkuyorsun, neden korkuyorsun çünkü sen yabancı istihbarat örgütlerinin oyuncağı oldun. Bu ortaya çıkmasın diye korkuyorsun.

Mavi Marmara gemisinde racon kestin, ne oldu hani sen kıyameti koparmıştın.

Egemen güçlerden talimat aldı. Sakın ha oraya gemi gönderme. Ne dedi. Başüstüne. Sen misin bu ülkenin başbakanı sana talimat verenler mi, çık onu da söyle. Gazze'ye yardım götürecek mi, sen onu külahıma anlat benim. Sen sadece seçimlerde oy almak için o insanların hayatını tehlikeye attın, hani o gemiye AKP milletvekilleri de binecekti.

Perde gerisinden İsrail ile nasıl anlaşırız bunun hesaplarını yapıyorlar."

-"AMERİKA'NIN MI, İSRAİL'İN Mİ KORKULUĞUSUN?"-

Konuşmasında Başbakan'a eleştiri oklarını yönelten CHP Genel Başkanı, "Sen daha 40 gün önceki olaylarla hesaplaşamıyorsun dünyanın en basit sorusuna yanıt vermekten korkuyorsun. Cevap ver ki ben şunu rahatlıkla söyleyeyim, sen Amerika'nın mı korkuluğu musun yoksa İsrail'in korkuluğu musun" dedi.

"Semire Hanım'a ne diyorlar, sana para vereceğiz, sesini kes diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Semire Hanım, Recep Tayyip Erdoğan'a bir onur dersi veriyor. Nasıl, okuyayım. Recep Tayyip Erdoğan para gönderecğim demişsin. Ben senin paranı istemiyorum. Ben oğlumun katilini istiyorum. İşte Semire Hanım'ın cevabı bu" diye konuştu.(ANKA/SON)

(MG/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu(2): Atatürk ile İlgili Sözlerinden mi Rahatsız Oldun? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement