Kılıçdaroğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilk karşılaştıklarında gazetecilerin yıpranma hakkının geri verilmesi için çağrıda bulunacağını söyledi.

04.12.2012 23:17  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilk karşılaştıklarında gazetecilerin yıpranma hakkının geri verilmesi için çağrıda bulunacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, Nenehatun Çırağan Et ve Balık Restaurant'ta gazetecilerle bir araya geldi. Yemekte gazetecilere gündeme ilişkin konularda açıklama yapmayacağını, gazetecilerin yaşadığı sorunları dinlemek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının CHP'yi takip ederken yaşadıkları sorunları dile getirmesini istedi. Gazetecilerin yaşadıkları sorunları aktarmasının ardından Kılıçdaroğlu, gazetecilerin yıpranma hakkı konusuna değindi. Gazetecilerin yıpranma hakkını her zaman savunduklarını ve her zaman destekçisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, gönüllerinden geçenin gazetecilerin yıpranma hakkının geri verilmesi olduğunu bildirdi.

Gazetecilere yıpranma hakkının mutlaka geri verileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sizin çalışma koşullarınızı görmemek için kör olmak gerekir" dedi.

Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasından sonra ailesini parti genel merkezi kabulünde de gazetecilerin yıpranma hakkının geri verilmesi konusunda açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi konusunda CHP olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bizim gazetecilerin yıpranma hakkı verilmesi konusunda önerilerimiz var. Aslında AK Parti Grubu da bunu istiyor. Ama istemeyen bir kişi var. Onun ikna edilmesi lazım. Ama ben size şu sözü verebilirim, hangi koşullarda olursa olsun, Başbakanla ilk karşılaştığımızda soracağım. 'Gelin hep beraber gazetecilerin yıpranma hakkını iade edelim" diyeceğim" diye konuştu.

Suriye'de esir tutulan ve partisinin girişimleri sonrasında serbest bırakılan Cüneyt Ünal'ın ailesine kavuşmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Ünal'ın serbest bırakılmasında bazı medya gruplarından gelebilecek eleştirilerden çekindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Ünal'ın kurtarılması sırasında meslektaşlarının tutumunu takdir ettiğini ifade etti.

Medyanın bu olayı insani bir şekilde verdiğini ve bundan son derece mutlu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin burada birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Suriye'de esir tutulan diğer gazetecilerin de serbest bırakılması için girişimlerinin devam ettiğini aktardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement