Kısa Kısa Gayrimenkul Piyasası Tüyoları - Son Dakika
Emlak

Kısa Kısa Gayrimenkul Piyasası Tüyoları

Kısa Kısa Gayrimenkul Piyasası Tüyoları

Gayrimenkul ve emlak piyasasının nabzını tutan önemli isimlerden biri olan Arzu Karagöz, projemlak.com okurları için yeni bir yazı kaleme aldı.

11.01.2018 23:55

İşte Arzu Karagöz'ün projemlak.com için kaleme aldığı o yazı...

Gayrimenkul pazarlama ve satış hizmetlerinin outsource edilmesi (dış kaynaklardan temin edilmesi) son dönemlerde oldukça tercih edilen bir uygulama şekli haline geldi. Hem profesyonel bazda bir yönetim şekli olarak, hem de kadrolu personel maliyetlerini dışarıdan alınan hizmetle azaltmak doğru şirketler ile çalışıldığında son derece verimli sonuçlar getiriyor. Hizmet veren firmayı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli kriter firmanın ve çalışanlarının referansları olmalı.

Zira her şehrin ve bölgenin kendine has dinamikleri mevcut, bu hassasiyetleri bilmeden konuya hakim ve başarılı olmak mümkün değil. Ne yazık ki pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da işin uzmanı olmayan bazı şirketlerin yüksek satış vaadi sunarak başladığı işler, başarısızlık bir yana, firmanın sonraki satış süreçlerinin de tıkanmasına yol açabiliyor.-Gayrimenkul projeleri fiyatlar arasındaki farklılıklar; sadece lokasyon nedeni ile yüksek arazi fiyatlarından veya kentsel dönüşüm nedeni ile iş alım oranları ve ödenen kira tutarlarından kaynaklanmayabilir. Gerçek anlamda bir markanın ürettiği gayrimenkul alınacaksa, burada fiyatlara beyaz yakalı olarak ifade edilen (mimar, mühendis, vb.)

Personel maliyetlerinin yükleneceği de bilinmeli. İş yapımı için yeterli sayıda ve yetkin personelden kaçınarak az adama çok iş yaptırma düşüncesi ile ilerleyen firmalarda bu maliyetler satış fiyatlarına yansıtılmayabilir veya indirim oranlarını yüksek tutabilirler. Bu farklılıklar alıcı açısından kafa karışıklığı oluşturabilir.

Özellikle villa ve loft tarzı yüksek meblağlı konut satışları, toplu konut satışlarından çok daha farklı olup hem ulaşılacak hedef kitlede hem de bu kitle ile iletişimde farklı standartlar gerektirir. Lüks segment ürün satışı başlı başına ayrı bir konu olup, mevcut satış ekipleri ile gerçekleştirilmesi doğru değildir. Bu nedenle bu tarz ürünlerin arzları çok daha farklı bir ön araştırma-geliştirme gerektirir.

Reidin Emlak endeksi 2017 sonuçlarına göre; Marmara bölgesinde Balıkesir, Bursa, Yalova ve ilçelerinde yıllık artış oranlarının fazla olması, bu bölgelerde yatırım yapanların isabetli karar verdiklerini ortaya koyuyor. Gelişen ulaşım ağlarının avantajı ile öncelikle Yalova, İstanbul'a yakınlığı, ulaşım kolaylığı, havası, doğası ve deprem sonrası gelişmiş teknolojiye sahip konut projeleri ve İstanbul'a nazaran uygun fiyatları ile alıcılarına fırsat sağlıyor.

İlerleyen dönemlerde, Avrupa yakasında başta Çorlu olmak üzere İstanbul'a yakın illerde benzer gelişim ve fırsatlar da oluşacaktır.

İstanbul'daki arazi fiyatlarının yüksekliği nedeni ile oluşan fiyatlar, kimi zaman alıcı açısından ulaşılamaz olurken, farklı illerde kaliteli, özenli, konforlu konutlara çok daha uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sahip olmak mümkün olabiliyor.

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Kısa Kısa Gayrimenkul Piyasası Tüyoları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement