Kız Meslekli Öğrenciler Akademik Gezi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kız Meslekli Öğrenciler Akademik Gezi Düzenledi

Kız Meslekli Öğrenciler Akademik Gezi Düzenledi

Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü 12. Sınıf Öğrencileri branşlarına yönelik bilgi amaçlı teknik gezi düzenledi.

29.10.2017 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü 12. Sınıf Öğrencileri branşlarına yönelik bilgi amaçlı teknik gezi düzenledi. Gezi kapsamında öğrenciler, ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ve Nazilli Dr.Rıza Alpaz Alzheimer Merkezi ve Gündüz Bakım Evi'nde inceleme yaptılar.

Geleceğin meslekleri arasında yer alan üniversitelerin iki yıllık Hasta Bakım ve Yaşlı Bakım bölümlerini tanıma amaçlı gezide kız meslek liseli öğrenciler, Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşin Eker ve Meslek Rehber Öğretmeni Feray Aydın ile birlikte inceleme yaparak bilgi aldılar. Öğrencilerin; konu, bölüm ve yüksekokul tanıtımı, dersliklerin ve üniversitenin tanıtımı, üniversitelerin yaşlı bakımı bölümünü ya da evde bakım bölümlerini teşvik etmek adına teknik bir gezi yaptığı öğrenildi. Öğrenciler dersliğin birisinde bilgi aldıktan sonra tarihi Gıdı Gıdı Trenini de yerinde gördü. Ardından Alzheimer Merkezine geçen öğrenciler burada kalan yaşlıları ziyaret ettiler.

"Yaşlanma arttıkça bakım hizmetleri de artacak"

ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sultan Kılıç, misafir öğrencilere dersliğin birinde bölümler hakkında bilgi aktardı. Kılıç konuşmasında, "Günümüzde yaşlanması devam eden yaşlı nüfusu çok olan bir ülkeyiz. Genç olduğunu iddia eden yaşlanan bir ülkeyiz şu da var yaşlanan gerçeği varsa elimizde buna bakım verecek kişilere de ihtiyacımız var. Günümüzde pek bilinmese de 3-4 yıl sonra bu alanda çalışan bakım personelinin popülerliğinin artacağına eminim böyle olması gerekiyor. Çünkü bakım işini üstlenen kişiler evdeki kadınlar, anneler, yengeler, kız kardeşler ama artık kadınlar çalışmak istiyor. Kadınlar çalışma hayatına girmek istiyorlar. Bakımın, anneler- yengeler - ablalardan daha çok ücret karşılığı yapılabilecek daha profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Bizden mezun olacak öğrenciler de bu alanı dolduracaklardır. Eminim ki bunu ahlaki değerler çerçevesinde de yaparlarsa başarılı ve iyi kazanç getiren bir mesleğe de sahip olacaklardır. Türkiye yaşlanıyor ve yaşlandıkça da bakım personeline ihtiyaç artıyor. Bizim okulumuzun öğrencileri de buna örnek teşkil eden kişiler. Bu bölümümüzü tercih edeceklerin en fazla sordukları konu olan mezun olanlar sadece hastanın altınını alacak diye bir durum söz konusu değil. Unutmayınız ki hizmet verdiğiniz hastanın hayatına dokunacaksınız. Onun kalbini kazanarak ihtiyaçlarını ücretle karşılayacaksınız" dedi.

"Öğrencileri okulumuz bekliyoruz"

Yüksekokul Müdürü Dç.Dr.Çağrı Köroğlu da öğrencilerin sınavlarda okullarını tercih etmelerini isteyerek, "Bugün Kız Meslek Lisesi öğrencileri geldiler. Okulumuzu tanıttık, okulumuz hakkında bilgilendirdik. Sınavsız geçişin geleceği umuduyla ziyaretimize gelen 35 öğrenciden 20'sini okulumuza bekliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kız Meslekli Öğrenciler Akademik Gezi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement