Kızılay, Düzce depreminde hayatını kaybedenleri unutmadı - Son Dakika
Güncel

Kızılay, Düzce depreminde hayatını kaybedenleri unutmadı

Kızılay, Düzce depreminde hayatını kaybedenleri unutmadı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık "15 Temmuz gibi beşeri afetler, savaş ve göç durumları için çalışmalarımız son sürat devam ediyor" dedi.

12.11.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımız Anıtpark Meydanı'nda Kızılay tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Kızılay, 12 Kasım 1999'da Düzce'de milletçe acıların en büyüklerinden birini yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden 845 vatandaşımızı unutmadı. Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve vatandaşlar katıldı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, doğa kaynaklı afetlerin bir gerçek olduğunu ve insanların bu afetlerle beraber yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Anma yıldönümü Anıt Park meydanında saat 12.30'da başladı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, doğa kaynaklı afetlerin bir gerçek olduğunu ve insanların bu afetlerle beraber yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin afetlere hazır olduğunu belirten Kınık "15 Temmuz gibi beşeri afetleri, savaş ve göç durumlarını da düşündüğümüzde afet risklerinin değiştiğini buna göre de tedbir almamız gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede de çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Kınık, ilçede bulunan Deprem Şehitliğini ziyaret ederek, dua okudu.

Meydanda kurulan etkinlik çadırlarında; vatandaşlara, mineralli su ve 5.000 kişilik kavurma pilav ikramı yapıldı. Fotoğraf sergisi açıldı, uygulamalı ilk yardım müdahalesi gösterildi. Kızılay Teşhis Tedavi Koordinatörlüğü tarafından ücretsiz şeker ve kan ölçümü yapıldı. Ayrıca kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Anma yıldönümü programının ağırlığını Kızılay Düzce Şubesi'de deprem üzerine hazırlanan panel oluşturdu. Panele konuşmacı olarak, Kızılay Genele Başkanı Dr. Kerem Kınık, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Düzce Üniversitesi'nden öğretim üyeleri katıldı. Japonya'dan Prof. Dr. Shigeru Kakumoto, Prof. Dr. Koji Yoshikawa ve Prof. Dr. Yoshio Kajitani de oturumlarda birer konuşma yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızılay, Düzce depreminde hayatını kaybedenleri unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement