Köln Anakent Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, Türk Kökenli Seçmenin Desteğini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Köln Anakent Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, Türk Kökenli Seçmenin Desteğini Bekliyor

Köln Anakent Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, Türk Kökenli Seçmenin Desteğini Bekliyor

Dha DIŞ HABER- Almanya'nın Köln kentinde, 13 Eylül Pazar günü yapılacak seçimde Köln Anakent Belediye Başkanı seçilecek.

11.06.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER-

Almanya'nın Köln kentinde, 13 Eylül Pazar günü yapılacak seçimde Köln Anakent Belediye Başkanı seçilecek. Anakent Belediye Başkanlığı için Sosyal Demokrat Parti SPD'nin adayı Jochen Ott ile çok sayıda siyasi partinin desteğini alan bağımsız aday Henriette Reker yarışacak. Henriette Reker, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal'ın Köln'deki bürosunda düzenlenen kahvaltıda Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Göçmen kökenlilerin sorunlarını iyi biliyorum

Köln Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler, Sağlık ve Entegrasyon Sorumlusu olan Reker, görevinden ötürü göçmen kökenlilerin sorunlarını yakından tanıdığını ifade etti. Henriette Reker, Anakent Belediye Başkanlığına adaylığında Köln'de entegrasyon konusunda yeterli çalışma yapılmamasının da etkili olduğunu dile getirdi. Göçmen kökenlilerin toplumun bir parçası olduğunu belirten Reker, "Benim eşim de Avrupa Birliği (AB) dışından bir ülkeden, Avustralya'dan geliyor. Oturma izni alınırken Yabancılar Dairesi'nde yaşanan sorunları veya Avustralya'dan alınan ehliyetle Almanya'ya geldiğinizde yaşananları biliyorum. 30 yıldır otomobil kullanıyor ama ehliyeti burada tanınmadığı için yeniden ehliyet yapmak zorunda. Sorunları yaşamak, sorunları okuyarak bilmekten daha etkili. Eşim Uyum Meclisi seçimlerinde oy kullanmadı. Çünkü Yerel Seçimlerde oy kullanamadığı için kendisini ayrımcılığa uğramış hissediyor" diye konuştu.

Geniş bir kesim destekliyor

KRV Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, 13 Eylül'deki seçimin Köln için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi "İki aday var ve biz Yeşiller olarak Henriette Reker'i destekliyoruz. Kendisi Yeşiller üyesi değil ama yaptığı güzel çalışmalardan ötürü Yeşiller, Reker'i aday gösterdi. Yapılan tartışmalar neticesinde Hristiyan Demokrat Parti CDU, Liberal Parti FDP, Korsanlar ve Meine Freunde adlı grup da bizim bu adayımızı desteklemeye karar verdi. Bağımsız olması onun seçilebilme şansını arttırıyor. Göç politikası konusunda deneyimli olan Henriette Reker'in belediye başkanı olması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Vatandaşlarımızı 13 Eylül'de muhakkak sandık başına gitmeye çağırıyorum."

Görüntü dökümü

-Henriette Reker'in konuşması

-Arif Ünal ile röportaj

-Toplantıdan görüntüler

-Daha önceki seçimde oy kullananlardan görüntüler

Haber- kamera Hakan AYTAŞ- KÖLNDHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln Anakent Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, Türk Kökenli Seçmenin Desteğini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement