Kolombiya ile Venezuela Arasındaki Gerilim - Son Dakika
Güncel

Kolombiya ile Venezuela Arasındaki Gerilim

SAO Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile sınır bölgesindeki 10 yerleşim biriminde daha olağanüstü hal ilan etti.

16.09.2015 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAO Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile sınır bölgesindeki 10 yerleşim biriminde daha olağanüstü hal ilan etti.

Maduro, Zulia ve Tachira eyaletlerindeki 13 yerleşim biriminin ardından Apure eyaletindeki 10 kent ve kasabada da olağanüstü hal uygulanacağını açıkladı.

Söz konusu üç eyalet, Venezuela ile Kolombiya arasındaki 2 bin kilometrelik sınırın yarısından fazlasını oluşturuyor.

İki ülke dışişleri bakanlarının, ağustos ayında kaçakçılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından başlayan sınır krizini çözmek için harcadığı çabalar şimdiye kadar herhangi bir sonuç vermedi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Twitter'dan yaptığı açıklamada, soruna çözüm bulmak amacıyla Maduro ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez da Maduro ile Santos'un 21 Eylül'deki Güney Amerika Uluslar Topluluğu (UNASUR) zirvesinde bir araya gelebileceğini söyledi.

Venezuela, kaçakçılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından 20 Ağustos'ta Kolombiya sınırındaki bazı yerleşim yerlerinde olağanüstü hal ilan etmişti. Maduro, sınır bölgesinde yaşayan Kolombiyalıları kaçakçılık yapmak ve hükümeti istikrarsızlaştırmayı hedefleyen örgütlerle bağlantılı olmakla suçlamıştı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Venezuela'da yaşayan bin 400 Kolombiyalı sınır dışı edilmiş, yaklaşık 20 bin kişi de Kolombiya'ya kaçmıştı. İki ülke karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çağırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya ile Venezuela Arasındaki Gerilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement