Konak'ta Vuslat'ın 740'ıncı Yılı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Vuslat'ın 740'ıncı Yılı Coşkusu

Konak\'ta Vuslat\'ın 740\'ıncı Yılı Coşkusu

İslam ve tasavvuf dünyasının büyük düşünürü Mevlana, semazenlerin eşlik ettiği ilahilerle anıldı.

26.12.2013 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam ve tasavvuf dünyasının büyük düşünürü Mevlana, semazenlerin eşlik ettiği ilahilerle anıldı. Konak Belediyesi'nin Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlediği Mevlana'yı anma etkinliği izleyenleri büyüledi.

Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, Mevlana Haftası nedeniyle Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde konser düzenledi. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Ahmet Özçağlayan rahatsızlığı nedeniyle katılamazken İzmir Devlet Türk Müziği Sanatçısı Özkan Övek yönetiminde koro, ilahiler seslendirdi. İstanbul Kültür Vakfı Semazenleri tarafından Hammamizade İsmail Dede Efendi Şevkü Tarab Ayini gerçekleştirildi.

Vuslat'ın 740'ıncı yılında ünlü düşünür Mevlana'yı özel bir konser ve sema gösterisiyle andıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gelenekselleşen Mevlana anmasına her yıl katılımın arttığını belirtti. Hayatının her döneminde Atatürk ve Mevlana'nın öğütlerinin kendisine yol gösterdiğini vurgulayan Başkan Tartan, "Gençlik yıllarımdan bu yana Atatürk devrimlerinin, Mevlana Celaleddin Rumi'nin öğütlerinin ışığında yürüdüm. Mevlana sevgisinden, Mevlana hoşgörüsü ile önemli yerlere geldim. Konak'ta da bu sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik ve inanç ile önemli adımlar attık. Yaptığımız çalışmalarda Mevlana'nın yedi öğüdünü izledik. Büyük düşünürü şükranla anıyorum " dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Vuslat'ın 740'ıncı Yılı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement