Konferansa Tahsis Edilen Salonun İptali Tepki Topladı - Son Dakika
Dünya

Konferansa Tahsis Edilen Salonun İptali Tepki Topladı

Konferansa Tahsis Edilen Salonun İptali Tepki Topladı

Strasbourg Üniversitesi'nin "Misha" Konferans Salonunun Konferansa Kapatılması Öğrencilerle Beraber Konferansa Katılan Türk Milletvekillerini Hayal Kırıklığına Uğrattı

28.01.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- KONFERANSA TAHSİS EDİLEN SALONUN İPTALİ TEPKİ TOPLADI

Fransa Türk Öğrenci Kongre Derneğin organize ettiği 'Türk siyasetinde yeni Avrupa algısı' konulu konferans için tahsis edilen Strasbourg Üniversitesi'nin "Misha" konferans salonunun konferansa kapatılması öğrencilerle beraber konferansa katılan Türk Milletvekillerini hayal kırıklığına uğrattı. Öğrenciler konferansı üniversite yakınındaki kilise salonuna taşıdı. Konferans'ta konuşan milletvekilleri bu protesto eylemin arkasını araştıracaklarını belirttiler. Fransa Türk Öğrenci Kongre Dernek Başkanı Hakkı Ünal, "Salon için Ekim ayında müracaat ettik. Konferans günü iptal edilmesine bir anlam veremedik" dedi. Konferansa davet edilen konuşmacılardan AKPM üyeleri AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Mehmet Tekelioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ise "Salon yeri önemli değil, biz sizlerle sohbet etmeye, sorularınızı cevaplamaya geldik" dedi. Milletvekilleri, öğretim üyelerinin neden salon tahsis etmediklerini araştıracağını bildirdi. Salondaki öğrenciler "Biz siyaset yapmıyoruz

Bağımsız. Burada üç farklı parti mensubu var. Önceden yapılan konferanslarımıza Fransız siyasetçiler katıldı AB tartışıldı sorun olmadı, şimdi neden sorun oldu?" diyerek duruma tepki gösterdi. Kilise salonunda yapılan konferansı 100'e yakın öğrenci ve bazı iş adamları izledi. Öğrenciler "Neden batı, niye AB'ye özlem var, AB bizi neden oyalıyor, amaçları nedir, siyasilerin görüşleri,düşünceleri"ni sorguladı. UTANÇ DUYULACAK GİRİŞİM OLMAMIŞTIR

CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, "Özellikle Kıbrıs, Ermeni konuları bizim en haklı olduğumuz davalardır.Tarihi okursanız Türkiye bu iki konuda hiçbir açığı ve utanç duyulacak girişimi olmamıştır. Ne yazık ki Ermeniler 95 yıl süren propaganda tezlerini dünyaya kabul ettirmeye çalışıyor. Türkiye'nin AB macerası 1963 Ankara anlaşmasıyla başladı.

Türkiye 1966 yılında kriterlerini yerine getirmesine rağmen AB alınmadı.

Avrupa Türkiye'yi hep oyaladı.Avrupalılar etnik köken,mezhebe dayanan ayrımcılık yaratmaya çalışıyor.Şayet bunlar bir ülkede varsa o ülkede ayrımcılık eylemleri körükleniyor.Bunlar sadece Türkiye için değil.

Yapılanlar, Avrupa'nın bir arada yaşamasını tehlikeye sokuyor" dedi.

KARINCA İŞÇİ OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş öğrencilere "Türkiye'nin AB macerasına ben hep şüpheli baktım ve şimdi ne kadar haklı olduğumu görüyorum. Yine de şüpheli bakıyorum. Neden batıya Avrupa'ya özlem duyuyoruz. Türklerin tarihine baktığınızda hep batı özlemi vardır. Değişik tarih, coğrafyalarda Türk toplumu zenginliğe, medeniyete, refaha, toplumun mutluluğu için batıya yönelmiştir. Artık Avrupa refahı, zenginliği olmayan yaşlı bir Avrupa'dır. Türkiye nüfusu yaşlansa da nüfusumuz daha genç. Yaşlanma oranı yüksek olup sağlık hizmetlerin iyi olduğu için emeklilik sonrasında uzun yıllar yaşayabilen ve sosyal güvenlik sistemin bunlara bakmakla yükümlü kıldığı bir Avrupa var. Bunları çalışan, besleyen karıncadan olmak istiyor musunuz? İşçi karıncalar. Siz çalışacaksınız Avrupa'nın ihtiyarlarını sosyal güvenlik sistemini ayakta tutacaksınız. İstiyor musunuz karınca işçi olmak? Zaman bilgi çağı kendinizi çok iyi eğitimle, bilgiyle geliştirin, ufkunuz açılsın. Maalesef Türkiye tanzimat döneminden beri teknoloji, bilgiyi batıdan hep ödünç aldı. Batı artık sadece güneşin battığı batıdır. Sanal batıdır" dedi.

TÜRKİYEYE GÜVENSİZLİK VAR

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Mehmet Tekelioğlu, "Avrupa kendi koyduğu prensiplere hiçbir zaman uymadı. Aykırı davrandı. Türkiye'ye çifte standart uygulandı. En büyük sorunlarımızdan biri serbest dolaşım oldu. Bizim üzerimize düşen görev çocuklarımıza çok iyi bir eğitime tabii tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı en büyük sorun eğitim konusudur. Eğitimde her alanda ciddi reformlar gerekiyor. Türkiye'de işsizlik var bunu değiştirmemiz lazım. Türkiye'de mesleksizlik var. Sorun burada yatıyor. Üniversiteyi kazanamayan Lise öğrencileri işsizlik ordusuna katılmak zorunda. Avrupa ilişkilerimiz, Anadolu'ya gelişimizden beri vardır ve de devam etmekte. AB'nin, Türkiye'ye karşı güvensizlik kaygısı bulunuyor" dedi.

TÜRKİYEYİ İSTİYORUZ

Konferansı izleyen turizmci Ziya Özkan yaptığı konuşmada "Öğrencilerin geleceği için çalışma yapılıyor mu? Öğrenciler Türkiye'ye hizmet etmek için sizlerden görev bekliyor'.'Siz ise lisan bilmeyen din eğitimi almış kişileri dış temsilciliklerde Türkiyeyi tanıtmak için görev veriyorsunuz bunlar Türkiye'ye hizmet etmiyor bari din Ataşesi yapın çok süper olur" dedi. Özkan'ın konuşması öğrenciler tarafından büyük alkış aldı. Özkan, "Artık 3.- 4. nesil Avrupa'da yaşamak istemiyor biz Türkiye'yi istiyoruz, Türkiye'de iş yapmak istiyoruz. Görüyorsunuz Avrupa'nın ortasında Türk, Türk'ü istemiyor öğrencilere salon verilmiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Konferansa Tahsis Edilen Salonun İptali Tepki Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement