Konut Kredisi İle Ev Alma Adımları - Son Dakika
Advertorial

Konut Kredisi İle Ev Alma Adımları

Hayallerinizdeki eve ulaşmak için konut kredisi çekmeye karar verdiniz. Peki konut kredisiyle ev alabilmek için hangi adımları takip etmelisiniz?

23.08.2017 11:00  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Bütçenizi belirleyin

Konut kredisiyle ev alabilmek için öncelikle bütçenizi belirlemeniz gerekir. Konut kredisi, evin ekspertiz değerinin en fazla %80'ine kadar verilmektedir. Yani, almak istediğiniz evin değerinin en az yüzde 20'si kadar peşinatınız olmalıdır. Ayrıca bütçenizi belirleyerek aylık ne kadar taksitler ödeyebileceğinizi ve buna bağlı olarak ne kadar kredi çekebileceğinizi de netleştirebilirsiniz.

Evinizi belirleyin

Konut kredileri ipotekli krediler olduğundan, bankalardan konut kredisi alabilmek için öncelikle almak istediğiniz evi seçmiş olmanız gerekir. Banka, almak istediğiniz bu eve istinaden başvurunuzu inceleyecektir.

Hangikredi.com'dan kredileri inceleyin

Farklı konut kredisi seçenekleri arasından bütçenize en uygun konut kredisini bulabilmek için farklı bankaların tekliflerini incelemenizde fayda var. Bunun için şube şube gezmektense Hangikredi.com'un sunduğu konut kredisi hesaplama, karşılaştırma ve online başvuru hizmetinden faydalanarak en avantajlı konut kredisine en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Başvurunuz onaylandıysa…

Hangikredi.com üzerinden yaptığınız , ön başvuru niteliği taşır. Yapmış olduğunuz başvuru banka tarafından incelenir ve onaylanması halinde banka tarafından dönüş sağlanır.

Belgelerinizi şubeye götürün

Bu aşamada, bankanın başvuru için talep ettiği belgelerle birlikte banka şubesine gitmeniz ve başvurunuzu tamamlamanız gerekir.

Ekspertiz süreci

Kredinizin tamamen onaylanabilmesi için gerçekleşen ekspertiz sürecinde eksper, almak istediğiniz evi inceleyerek gerçek değerini belirler. Bankanın size vereceği kredi, evin ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80'ini olabilir.

Hangikredi.com'dan DASK sorgulayın

Evinize yaptırmak zorunda olduğunuziçin en avantajlı teklifi Hangikredi.com Sigorta sayfasından alabilirsiniz.

Tapu süreci

Tapu sürecinde evi alan ve satan kişi birlikte tapu dairesine giderek tapu işlemlerini gerçekleştirir ve tapu işleminin sonucunda artık evi satın almış olursunuz.

Güle güle oturun…

Son Dakika Advertorial Konut Kredisi İle Ev Alma Adımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement