Korkmaz ve Ayvalıtaş'ın Adı Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Korkmaz ve Ayvalıtaş'ın Adı Kütüphanede Yaşayacak

Korkmaz ve Ayvalıtaş\'ın Adı Kütüphanede Yaşayacak

Nazilli Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) öğrencileri, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden iki kişinin adını yaşatmak için cemevi bünyesinde kütüphaneye oluşturdu.

24.03.2014 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) öğrencileri, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden iki kişinin adını yaşatmak için cemevi bünyesinde kütüphaneye oluşturdu.

Kütüphane açılışına Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve Nazilli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Haydar Yetim katıldı. Nazilli Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Öğrencileri, Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemlerinde darp edildikten sonra 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşama veda eden Mehmet Ayvalıtaş'ın adının verildiği kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatarak yaklaşık bin 700 kitap topladı.

FKF öğrencileri adına konuşma yapan Gamze Özdemir, arkadaşlarının davalarında sürecin nasıl ilerlediğini takip ettiklerini belirtti. Özdemir; "Bizim silahımız fikirlerimiz ve kitaplarımız olacak. Bu yüzden kütüphane oluşturuyoruz ve kütüphanemize kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini veriyoruz" dedi.

Açılışta konuşan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ise gençlere emeklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen herkes benim evladımdır, Mehmet'imdir. Biz hacı Bektaş'tan beri Pir Sultan'dan beri insan olmaya geldik onu da başarabilirsek bizden iyisi yok. Bizim yolumuz dürüstlük yoludur. Biz hiçbir zaman için kültürümüzden ödün vermedik" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkmaz ve Ayvalıtaş'ın Adı Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement