"Kozan Kalesi Çiçekleri ve Karacaoğlan" Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Kozan Kalesi Çiçekleri ve Karacaoğlan" Fotoğraf Sergisi Açıldı

"Kozan Kalesi Çiçekleri ve Karacaoğlan" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde 'Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı etkinlikleri kapsamında Kozan Belediyesinin katkıları ile "Kozan Kalesi Çiçekleri-Karacaoğlan" sergisi Kozan'da Hoşkadem Camii Meydanında açıldı.

06.10.2012 17:05

Adana'nın Kozan ilçesinde 'Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı etkinlikleri kapsamında Kozan Belediyesinin katkıları ile "Kozan Kalesi Çiçekleri-Karacaoğlan" sergisi Kozan'da Hoşkadem Camii Meydanında açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu tarafından organize edilen sergide konuşan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, "Bugün değerli hocamız Hattat Etem Çalışkan tarafından hazırlanan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergideyiz. Çalışmalar çok güzel olmuş. Bu güzel eserleri bizlerle paylaştıkları için emeği geçenlere tüm Kozan halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kozan'ın her geçen gün dahada güzelleştiğini ve gizli kalmış zenginliklerinin gün yüzüne çıktığını ifade eden Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu yönetim Kurulu Üyesi Dr. S. Haluk Uygur, "Kozan çok güzel bir şehir. Özellikle kalesi ile muhteşem ve anlatılmaz bir memleket. Ancak Kozan Kalesi gidilemeyen ve dinlenme imkanı olmayan bir yerdi. Belediye Başkanımızın son zamanlarda başlatmış olduğu bir çalışma ile kale artık gidilen, çay ve kahve içebildiğimiz doğa harikası bir mekan haline geldi. Son zamanlarda Kozan Belediyesi güzel çalışmalara imza atıyor" dedi.

Kozan'ın son zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile tıpkı bir Safranbolu ve Beypazarı gibi bir şehir olduğuna değinen Uygur, "Son olarak bu dalda Tarihi Kentler Birliği'nden ödülle döndüğünü öğrendim. Biz fotoğraf çekimlerimiz sırasında Kozan Kalesi'nde başka hiçbir yerde olmayan yirminin üzerinde çiçek çeşidi ile karşılaştık. Bu konu ile ilgili Çukurova Üniversitesi ile paylaştık çalışmalar devam ediyor. Kozan sadece kalesi ve tarihi ile değil aynı zamanda çiçekleri ile de güzel bir memleket. Öte yandan Kozan için diğer bir çiçek ise Karacaoğlan'dır. Çünkü dünya edebiyat tarihine geçmiş olan Karacaoğlan, bu topraklarda doğmuş büyümüştür. Bu anlamda Kozan ve Kozanlı olarak çok şanslısınız" şeklinde konuştu.

Ünlü Hattat Etem Çalışkan, " Karacaoğlan'ın memleketinde olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Karacaoğlan ile ilgili içimde büyük bir çalışma hevesi vardı. Haluk Hocam bana Karacaoğlan ile ilgili çok sayıda fotoğraf gönderdi ve bunların üzerine Karacaoğlan'a ait yazılar yazmamı istedi. Karacaoğlan'a ait eserleri yazdığım fotoğrafların sergisinde olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlk fotoğraf sergimi Kozan'da gerçekleştiriyorum. Bu sergi Kozan da ve Türkiye'de ilk oldu daha önce gerçek fotoğraf üzerine hiç hat çalışması yapılmamıştı. Her yıl aynı tarihte bu etkinliğin devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu. Sergi sonunda Hattat Etem Çalışkan tarafından öğrencilere Güzel Yazı sanatı dersi verildi.

1 Ekim Pazartesi günü açılan sergi ile başlayan'1. Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı, Karacaoğlan Müze Kütüphanesi'nde meraklısının beğenisine sunulmuştu. Sanat danışmanlığını Nazan Gökkaya'nın üstlendiği ve ünlü hattat Etem Çalışkan'ın da yer aldığı; 'Torosların Nadide Çiçekleri' adlı sergiye fotoğrafları ile Haluk Uygur, Nevis Liman, Sinan Sivri, Ayşe Kutlu, Gülsüm Ünal, Ozan Gözüyeşil, Fadime Kara, Abdül Hadi Ak, Erdem Şimşek, Özgür Onar, Mehmet Dilci, Tansu Hastürk ve Onur Bilen'in de katkı sunduğu belirtildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kozan Kalesi Çiçekleri ve Karacaoğlan' Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement