Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Konya TicareT Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Vakfımızın şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

18.10.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya TicareT Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, "Vakfımızın şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı 2017 yılı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı, KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, vakfın faaliyetleri ve hedeflerini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasına dünya ve Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirerek başlayan Başkan Öztürk, "Yüzyıllardır sosyal ve beşeri hayatımıza büyük katkısı olan Ahilik ve Vakıf kültürünü harmanlayarak günümüzde de yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hizmet veren KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın bir genel kurulunda daha sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bir yıl boyunca yaptığımız hizmetlerle; şehrimize, ülkemize ve bağlı olduğumuz tarihi, kültürel ve içtimai değerlerimize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra ülkemiz, son derece önemli bir süreçten geçmektedir. Küresel ve bölgesel ekonomik ve siyasi gelişmeler karşısında Türkiye izlediği proaktif siyasetle; bir yandan ekonomisini büyütmeye bir yandan da dünya siyasetinde ağırlığını artırmaya devam etmektedir. Kuzey Irak'taki kararlı duruşumuz, Suriye'de yürttüğümüz operasyonlar, ABD büyükelçiliği ile yaşanan krizde haklı tepkimiz aynı zamanda kazanmış olduğumuz özgüveni de göstermektedir. Tüm bu gelişmelerin ekonomimiz üzerinde etkileri elbet olacaktır, aynı zamanda kurlar üzerinde dalgalanmaları da beraberinde getirecektir fakat ekonomimiz, makroekonomik istikrarını koruyacaktır. Geçtiğimiz ay sonunda açıklanan Orta Vadeli Program da her türlü şoka rağmen önümüzdeki üç yıl boyunca sürdürülebilir ve istikrarlı bir ekonomik büyüme kararlılığımız göstermektedir. Sağlam temellere dayalı ekonomimiz için sevindirici bir diğer nokta da Anadolu ekonomisinin ağırlığını her geçen yıl artırması ve dengeli büyümeye katkı sağlamasıdır. Anadolu ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri de haklı olarak ifade ediyoruz ki Konya'dır. Konyalı işadamlarımız her şartta, şehrimizin ihracatını hızla artırdılar, işsizliği en düşük şehir haline getirdiler, ekonomimizi büyüttüler. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için tüccar ve sanayicilerimizin fedakarca ve azimle çalışmaları en büyük sermayemizdir" dedi.

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Vakfın kurucusu olduğu KTO Karatay Üniversitesi'nde gelinen son durum hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, "Bugün gururla ifade ediyorum ki, Üniversite yönetimi olarak 3 yıl gibi kısa sürede çok önemli mesafe kat ettik. Oda olarak en önem verdiğimiz yapımız KTO Eğitim ve Sağlık Vakfıdır. Vakfımız; akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, milli birlik şuuruna sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesine katkı sağlamak amacındadır. Kuruluşundan bugüne kadar geçen 12 yıllık sürede şehrimiz vizyonuna sağladığı katkıları her bir yıl artırarak çalışmalarını sürdüren Vakfımızın şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından okunan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın Faaliyet Raporu ve Faaliyet Programı ile Bütçesi, Vakıf Mütevelli Heyet üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinde tek liste Mütevelli Heyet Üyelerinin tamamının oyunu aldı. 2014 yılında değiştirilen Vakıf Senedi'nde Başkanlık ile ilgili KTO Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulunun da Başkanıdır esası gereğince Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk'ün başkanlığında oluşturulan liste şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Üyeleri: Aslan Korkmaz, Celalettin Yılmaz, Halit Karakurt, Mehmet Çenesiz, Mehmet Polat, Teoman Yılmaz, Durmuş Aydoğmuş, Abdullah İnce, Seviban Kuşyılmaz, Mustafa Öztaş; Yedek Üyeler: Muhammed Özbey, Kazım Büyükerkek, Halil İbrahim Erdal, Ali Kendirci, Ahmet Erdönmez. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement