Kto Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Kto Meclisi Toplandı

Kto Meclisi Toplandı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.

19.07.2012 18:07

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.

KTO toplantı salonunda düzenlenen meclis toplantısına KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ve üyeler katıldı. Toplantının açılışını yapan ve toplantıyı yöneten KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, Ramazanın hayırlara vesile olması dileklerini iletti. Daha sonra olağan Meclis gündemine geçildi.

Toplantıda terör konusuna değinen Mehmetbetoğlu, "30 yıldır binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırılarında ne yazık ki kayıplar vermeye devam ediyoruz. Hükümetin bu konunun çözümüne büyük önem verdiğini görüyoruz ve bu sorunun bir an önce son bulması konusundaki çabalarını destekliyoruz. Devletin tüm organlarıyla ortak hareket ederek, köklü çözümler üretmesini ve terörü bitirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Suriye'de akan kanın kendilerini üzdüğünü ifade eden Mehmetbeyoğlu, "400 yıllık tarihi bağlara sahip olduğumuz bir bölgede yaşananlara tabi ki kayıtsız kalamayız. Özellikle de Suriye'nin içinde bulunduğu çıkmaza uçağımızı düşürerek bizi de çekmeye çalıştığı bir dönemde. Ancak hükümetimiz bu olayda gereken soğukkanlılığı göstererek sorumlu bir davranış sergilemiştir. Bu üzücü olayın unutulmayacağını herkes bilmelidir. Buradan şehit pilotlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileklerimi bir kez daha iletmek istiyorum." ifadelerinde bulundu.

Temmuz

ayında yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan bazı değişiklikleri anlatan Mehmetbeyoğlu, "İş dünyasını oldukça rahatlattı. Biz biliyoruz ki Ticaret Kanunu ve bunun kardeşi Borçlar Kanunu ülkemize, iş alemine hayırlı olacak ve tüccarımızın önünü açacaktır. Bu kanunla yeni bir otoyola giriyoruz. Hükümetimizin ilgili bakanlarına ve tabii ki çatı kuruluşumuz TOBB Başkanı Sayin Rifat Hisarcıklıoğlu'na bu yasanın hayata geçirilmesindeki çabaları ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Mehmetbeyoğlu konuşmasının ardından Temmuz ayı yönetim kurulu faaliyet raporunu sundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement