Kütahya'da Sulama Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Sulama Yatırımları

Kütahya\'da Sulama Yatırımları

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 2003-2012 yıllarında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından 24 gölet ve 39 taşkın koruma tesisinin yapımının tamamlandığını bildirdi.

29.11.2012 11:20

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 2003-2012 yıllarında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından 24 gölet ve 39 taşkın koruma tesisinin yapımının tamamlandığını bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana DSİ Genel Müdürlüğü tarafından baraj, gölet ve taşkın koruma tesisi yapımlarına büyük önem verildiğini ve bu konuda büyük ilerlemeler sağlandığını belirtti.

Kütahya'da 2003-2012 yıllarında tamamlanan Beşkarış Barajı, Pullar ve Gümele göletleriyle toplam 106 bin dekar arazinin sulandığını, geçen yıl bitirilen Emet ilçesindeki Konuş Göleti ile 0,356 milyon metreküp depolama gerçekleştirildiğini duyuran Aksoy, şunları kaydetti:

"Bir yıl önce halkımıza duyurduğumuz ve takibini yaptığımız DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucu Kütahya'nın ilçe ve beldelerindeki taşkın koruma ve bataklık kurutma tesislerinin bakım ve onarımı yapılmıştır. 32 meskun mahal ve 6 bin 820 dekar arazide kurulan dere yatağı ıslahı ve taşkın koruma tesisleri sayesinde su baskınlarının önüne geçilmiş ve vatandaşlarımız rahat bir nefes almıştır. Halen devam eden 17 taşkın koruma tesisi inşaatımız vardır. Buna, merkez Elmalı köyü ve arazileri, Emet ilçe merkezi, Gediz ilçesi Cebrail beldesi taşkın koruma tesislerini örnek verebiliriz. 2003-2012 yıllarında DSİ Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından 24 gölet ve 39 taşkın koruma tesisinin yapımı tamamlanmıştır.

Bir bölümü tamamlanan, bir bölümünün de etüt çalışmaları devam eden projeler şöyledir. Emet Konuş, Simav Söğüt, Hisarcık Güldüren, Tavşanlı Uluçam, Tavşanlı Şenlik, Gediz, Simav Yemişli, Tavşanlı Doğanlar, Simav Yağmurlar, Kütahya Başören, Gediz Yağmurlar, Simav Kiçir, Şaphane, Domaniç Çukurca, Gediz Gümüşlü, Pazarlar Orhanlar, Tavşanlı Kışlademirli, Tavşanlı Kayı, Domaniç Çamlıca, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Sekbandemirli, Hisarcık Arapşah, Hisarcık Kayaköy, Simav Yeşilköy, Gediz Kızılüzümlü, Gediz Fırdan, Gediz Kayacık, Gediz Ilıcasu, Şaphane Üçbağ, Emet göletleri ve sulamaları. Bu projeler tamamlandığında ilimiz ve ilçelerimiz göllerle çevrilerek adeta Kütahya'mıza deniz getirilmiş olacaktır. Bu tesislerden inşası devam edenler bir yıl içinde devreye alınacak ve Kütahya'mızın boşa akan bir damla suyu kalmayacak, bütün su kaynakları tarıma ve dolayısıyla ekonomiye katılmış olacaktır. Halkımıza hayırlı olmasını dilerim."

Muhabir: Mehmet Altıntaş/ Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Sulama Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement