Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Açıklaması

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye'nin en önemli meslek örgütlerinden birini, TMMOB işlevsiz hale getirmek isteniyor" dedi.

11.07.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Türkiye'nin en önemli meslek örgütlerinden birini, TMMOB işlevsiz hale getirmek isteniyor" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TMMOB'un yetkilerini elinden alan yasayı sert bir dille eleştirdi. AK Parti'nin yaptıklarını, 12 Eylül'de Kenan Evren, 12 Mart tarihinde Memduh Tağmaç'ın bile yapmadığını iddia eden Milletvekili Veli Ağbaba, "AK Parti, Taksim dayanışmasındaki insanları gözaltına aldı, çekilmiş dizi filmleri iptal etti. Parası ödenmiş türkücünün konserini iptal etti. Şimdi 12 Eylül'ün bile cesaret edemediği Türkiye'nin en önemli meslek örgütlerinden birini, TMMOB'u işlevsiz hale getirmek istiyor" iddiasını öne sürdü.

"Günlerden bu yana, ismi torba olan ama içine gece yarısı eklenen maddelerle birlikte, 12 Eylül uygulamalarından bile daha kötü bir tasarıyla karşı karşıyayız" diyen Milletvekili Ağbaba, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Burada iktidar partisi grubunun yaptığı, şudur: Muhalif olan bütün meslek örgütlerini susturmaktır."

Ağbaba, 12 Eylül, 12 Mart tarihlerinde darbelerin siyasi partilere yapıldığını, bu konuda en çok bedel ödeyen partinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi.

Milletvekili Ağbaba, "Çoğulcu demokrasi sadece siyasi partiler değildir, çoğulcu demokrasi özgür basındır, çoğulcu demokrasi özgür sendikadır, çoğulcu demokrasi özgür odalardır. Bunlar olmadan demokrasi olmaz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement