Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Malkara'dan Kısa Kısa

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı ve dernek yöneticileri, Malkara'da bulunan Roman derneklerini ziyaret etti.

29.05.2011 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı ve dernek yöneticileri, Malkara'da bulunan Roman derneklerini ziyaret etti.

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı ziyarette yaptığı konuşmada, Roman vatandaşlar olarak birlik olmanın gerekliliğine değinerek, Romanların ikinci sınıf vatandaş olmadıklarını söyledi.

Makaracı, "Bizler, bu vatan için çalışıyor, bu vatan için can veriyoruz. Romanlar olarak, artık ezilen toplum olmayacağız. Biz, belediye başkanları, milletvekilleri çıkaracağız" dedi.

Malkara'daki Romanların sabah 7'den akşam 7'ye 17 TL ücretle çalıştırıldığını iddia eden Makaracı, düşük ücretle çalıştırılan Roman vatandaşlara vicdansızlık yapıldığını savundu.

Ziyarete, İstanbul Çatalca Roman Derneği Başkanı Nuri Pul, Silivri Roman Dernekleri Başkanı Kamil Kalaycıoğlu, Büyükçekmece Romanlar Derneği Başkanı İskender Evzi, Esenyurt Roman Derneği Başkanı Kenan Çalgıcı ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

-NKÜ MALKARA MYO, HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI DÜZENLEDİ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Malkara Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, bölümler arası futbol turnuvası düzenledi.

Malkara MYO Öğrenci Başkanı Mehmet Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölümler arası halı saha futbol turnuvası sonunda ilk üçe giren bölümlere kupa ve plaket verileceğini belirtti.

Günel, yapılan karşılaşmalarla spora olan ilginin arttırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

-HAYIRSEVER VATANDAŞTAN KIZILAY ÖĞRENCİ YURDU'NA BİLGİSAYAR YARDIMI

Hayırsever Taylan Aksoy, Malkara Kızılay Erkek Öğrenci Yurdu'na, 6 bilgisayar bağışladı.

Malkara Kızılay Şube Başkanı Ömer Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayarları bağışlayan Taylan Aksoy'a teşekkür ederek, Türkiye'de her zaman hayırsever vatandaşlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Meral, "Yurdumuzdaki bilgisayarlar, eski ve kullanılmaz durumdaydı. Öğrencilerimiz şimdi memnun" dedi.

Öte yandan bilgisayarlar, yurda getirilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement